Kui käite koeraga õhtuti jalutamas või on tal komme mõnikord ka omapäi ringi joosta, siis kinkige talle helkurkaelarihm. Neid pakutakse mitmesuguseid, parimatel on ka vilkuvad tulukesed küljes.

Müügil on veel pisikesed patareidega vilkurid, mis kaelarihma külge kinnitatakse, kuid neil on see viga, et kipuvad ikka koerale lõua alla vajuma ja jäävad sedaviisi suhteliselt märkamatuks.

Ka võite oma lemmikut pühade puhul hellitada natuke kallima ja kvaliteetsema loomatoiduga. Loomakliinikus pakutavad toidud mõjuvad enamasti hästi ka looma tervisele. Samas koguste suurendamine, eriti lihakonservide osas, pole mõistlik, sest järsk menüüvahetus suurtes kogustes võib loomale seedehäireid tekitada.

Samuti võib pühade puhul lemmikule kinkida mänguasju. Mõni kass või koer mängib rõõmuga kogu elu, kõrge vanuseni välja. Isegi kui tal on mänguasjad juba olemas, võib mõne uue tuua, sest uus on ikka huvitav.
Kui teie koer on õhukese karvaga ja enamasti tubane, siis oleks mõistlik talle jalutuskäikudeks jope muretseda. Kui oskate, õmmelge see ise, kui ei, vaadake lemmikloomapoes ringi.

Päris kindlasti on sõber tänulik ka päris oma magamisaseme või –pesa eest. Õueloomale võiks aga kuudi küljealust soojemaks ja pehmemaks muuta.

Kui olete hoolega järele mõelnud ning oma otsuses kindel, siis võiksite mõnele kodutule loomale päris oma kodu pakkuda. Enamasti saavad nad aru, kui suure kingituse te neile teinud olete ja on teile tänulikumad, kui te iganes unistada oleksite osanud.