Just see üllatav koht on sinu külmikus kõige mustem. Vaata, mida teha!

 (1)
Just see üllatav koht on sinu külmikus kõige mustem. Vaata, mida teha!
Shutterstock

Külmiku põhjaliku puhastamise peale ei kuluta inimesed just väga palju aega ning energiat. Enamasti on tooted seal ju pakendatud ja madal temperatuur peaks hoidma erinevate bakterite leviku kontrolli all?

NSF International, organisatsioon, mis püüab maailmas levitada korrektseid teadmisi tervishoiu seisukohalt oluliste puhtust puudutavate andmete kohta, väidab, et kõige mustem koht külmikus on juurviljasahtel.

Tundub täiesti elementaarne, et salmoneloositekitajaid võiks leida näiteks kohas kus hoiustatakse toorest kana või mune, ent üllatuslikult selgub uuringutest muud.

Juurviljasahtlist võib leida nii salmoneloosi, hallituse, kõhuviiruste tekitajate ja teiste kahjulike mikroorganismide jälgi.

Selle põhjus pole mitte niivõrd juur- ja puuviljades endis, kuivõrd selles, et nad võivad ülikergelt ristsaastuda ja me ei tule selle pealegi, et neid haigustekitajaid köögiviljadega seostada.

Selleks, et oma tervist hoida, koristage, peske ja kuivatage juurviljasahtlit regulaarselt - vähemalt korra kuus. Kõige ideaalsem oleks pesta ja kuivatada ka juur- ning puuviljad enne külmikusse panemist, selgub NSF International korraldatud testidest.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare