Diivanid või diivanvoodid. Kumba sa vajad?

Kui sul pole senises praktikas diivanvoodit kunagi vaja läinud, kuid soovid seda osta lihtsalt "igaks juhuks", siis mõtle uuesti. Diivanvoodid on kallimad kui tavalised diivanid - seega kui sa ei kasuta seda magamiseks, siis on nutikam osta tavaline diivan ning lisaks täispuhutav madrats üllatuskülalistele.

Oma konstruktsiooni erisuste tõttu on diivanvoodid istumiseks natuke kõvemad kui tavalised diivanid. Kui vanematele inimestele pisut tugevam ja toetavam istumisalus meeldibki, sest sealt on neil lihtsam püsti tõusta, siis teistele võib diivanvoodil istumine tunduda mitte nii mugav.

Milline suurus?

Leia koht, kuhu tahad diivanvoodit panna ja sobita sinna paraja suurusega diivan. Diivanvoodeid müüakse tavaliselt neljas suuruses:

Lahtikäiv tugitool: 129 - 147 cm

Kahekohaline diivan: 142-165 cm

Tavasuuruses diivan: 172-234 cm

Ekstralai diivan: 200-255 cm

Kas diivanvoodi mahub läbi ukse?

Mõõda ära ruumi kõrgus ja kõikide läbitavate uste laius, k.a. liftid. Nende mõõtude alusel saad poes otsustada, kas soovitavat diivanvoodit saab sinu elukohta transportida.

Võid arvestada sellega, et diivanvoodid on tavaliselt valmistatud selliselt, et nende jalad on eemaldatavad.

Voodiraamid on ühesugused

Enamus diivanvoodite mehhanismid on ühesugused, seega erinevate brändide vahel suurt vahet pole.

Vali sobiv madrats

Madrats on see, mis teeb diivanvoodid erinevateks sellel magamise seisukohast. Kuna diivanvoodi madrats murtakse kokkupanemisel pooleks, siis ei ole se samasuguste omadustega nagu tavavoodite madratsid.

Kasutatakse kolme erinevat tüüpi madratseid:

  • Vedrumadratsid – sisaldavad vedrusid, mida rohkem vedrusid, seda mugavam madrats. Tavaliselt on madratsis 345 vedrut, üle 600 vedru muudab diivanvoodi väga mugavaks.
  • Mäluvahuga madrats või poroloonmadrats – vedrusid neis ei ole, keha toetub pehmele vahule.
  • Vedru-õhkmadrats - vedrumadratsi peal on õhkmadrats.

Proovi voodit

Sageli häbenetakse poes proovida, kas diivanvood ostjale kasutamisel meeldib ja kas sellele on mugav istuda. Arvestades üsnagi suurt investeeringut on siiski mõtekas kulutada mõned minutid diivanvoodi praktilisele proovimisele – istu, heida pikali, proovi külge keerata.

Pane voodi kokku ja tõmba jälle lahti, et välja selgitada selle protsessi lihtsus või keerulisus ning kas diivanvoodi on kerge või raske. Istu diivanile ja tunneta, kui mugav on istumine (mis on ju viis, milles diivanvoodid kõige rohkem kasutust leiavad).

Ära oota viimase minutini

Kui ootad diivanvoodi ostuga viimase minutini enne tädi Maali küllatulekut, võib see osutuda riskantseks – diivanvoodid võivad kauplustes olla liiga väikese valikus, mudelite ja kattekangaste valik piiratud, otsus tuleb teha kiiresti jms.

Sobivaima diivanvoodi muretsemiseks hakka ostuga tegelema vähemalt kaks kuud varem – nii on tootjal ja tarnijal võimalik arvestada kõiki su soove.

Allikas: Textelle.ee