Lisaks tähendab see muidugi ka „uusi tuuli, värskeid mõtteid, armumist ja inspiratsiooni“, aga seda miskipärast ikka enamjaolt pigem reklaamtekstides ja kõikvõimalike glamuursete stiiligurude Instagrami kontodel kui tavaliste inimeste argipäevas. Pigem annab kevad endast märku hoopis aias lume alt välja sulavate koerajunnide ja koolivaheajal majast ööpäevaringselt sisse-välja trampivate tiinekate näol.

Naisteajakirjad ütlevad, et kevadise suuremat sorti koristusaktsiooni käigus võiks kodus ette võtta ka madratsi puhastuse ja pööramise. Teeme ära!

  • Madratsit tuleks pöörata nii piki- kui ristipidi umbes kolm korda aastas, sest materjalid ja kasutamise käigus ära vajunud kohad vajavad taastumist. Paljudel madratsitel on pooled töödeldud erinevate materjalidega, nii näiteks saab mitmetel neist kasutada talvel sooja hoidmiseks villaga kaetud külge ja suvel õhku läbi laskvat puuvillast poolt.
  • Lisaks regulaarsele pööramisele mõjutab madratsi eluiga ka voodiraam. Parim voodiraam on selline, mille põhi on ühtlane – lipid ühtlaste vahedega ega asetu risti-rästi. Spetsialistid teavad rääkida, et kui uus ja värskelt ostetud madrats kipub ära vajuma, siis tuleks esmalt üle vaadata voodipõhi, sest äravajunud voodipõhjale polegi mõtet uut madratsit panna (mõne aja pärast pead siis taas magamisaseme välja vahetama).
  • Madratsi puhastamiseks sobib kenasti tolmuimeja ja kui ilm vähegi lubab, võib madratsi õue tuulduma viia. Madratsit aitavad kaitsta ja puhtana hoida ka kattemadrats ning madratsikate.

Kui madratsiga asjad ühel pool, luba endale tass kohvi või teed, tõmba lapiga enam-vähem puhtaks kõige tolmusemad riiulid, loe suurpuhastus edukalt lõpetatuks ja mine õue linnulaulu nautima. Ikkagi kevad ju!

Allikas: textelle.ee