Peaaegu alati katame laua laudlinaga, kuna see jätab pidulikuma mulje. Sõltuvalt sellest, millise põhistiili kasuks otsustate, valige ka laudlina.

Standardsete värviliste dekoratsioonidega sobib suurepäraselt näiteks valge-punane ruuduline.

Tagasihoidlikumate kaunistuste juurde sobib pigem pastelsemat tooni laudlina või siis hoopis puhtad ja erksad toonid nagu kollane, punane ja roheline.

2. Taldrikud

Kõige enam on levinud ühevärvilised, eelkõige valged taldrikud. Selliseid nõusi on aga hea kaunistada mõne põnevama mustriga salvrätikuga. Kui peo ettevalmistamiseks on rohkem aega, voltige salvrätid mõneks põnevaks kujuks. See annab pidusöögile kindlasti palju juurde.

Soovitus: väldi liiga paljude värvide kasutamist ning piirdu laua kaunistamisel 2-3 põhivärviga.

3. Klaasid

Selleks, et kevadine peolaud oleks võimalikult pidulik, paigutage iga joogi jaoks eraldi klaasid või pokaalid.

Kui klaasid on erineva disainiga, siis muretsemiseks ei ole põhjust, tänapäeval ei ole nii rangeid reegleid, et kõik peaks olema täpselt ühesugune.

Silmas tuleks aga pidada, et kõik valitud klaasid poleks erinevat värvi.

4. Küünlad ja küünlajalad

Küünlavalgus annab hubasust isegi päevasel ajal ning küünlajalad on suurepärased disainielemendid, millega lauda kaunistada.

Lihavõtete puhul sobivad nii mängulised ja värvilised kui ka suured, klassikalise disainiga küünlajalad. Kombineerige küünalde ja küünlajalgade värve.

Klassikalise stiili juurde sobivad näiteks hõbedased või kuldsed küünlajalad valgete küünaldega. Kasutades aga hoopis valgeid küünlajalgu kollaste küünaldega, meenutavad need õitsvaid õuelilli.

5. Kasutage lilli

Lilled on suurepäraseks lauakaunistuseks. Pange vaasi näiteks kevadiselt ilusad tulbid või proovige erinevaid madalaid ja pastelsetes toonides lilli. Samuti võite eksperimenteerida, pannes üksikuid õisi pitsidesse või hoopis väikseid kimpe taldrikutele.

6. Moodne puit

Praegu on eriti moes puidust alused, mida saab kasutada nii klaaside või muude lauadekoratsioonide all. Samuti võite sinna juurde soetada puiduimitatsiooniga salvrätikuid, mis jätavad looduslähedase mulje ning toob teid imelisele kevadele natuke lähemale.

7. Originaalsed joogiklaasid

Kasutades joogiklaase mitteotstarbekohaselt, saate luua unikaalseid lauakaunistusi. Näiteks võite klaasidesse panna erineva suurusega õisi, värvitud mune või lua sinna hoopis väikseid terraariumeid sambla, kivide ja erinevate taimedega.

8. Lihavõttejänesed

Pole tähtis, kas teie kodus on lapsi või istuvad ümber laua ainult täiskasvanud – lihavõttejänesed on traditsiooniline kaunistus, mis muudab laua eriti kevadiseks.

Ärge kartke panna jäneseid istuma otse taldrikusse või ümber küünlajalgade, kasutage nii söödavaid šokolaadijäneseid kui mittesöödavaid dekoratiivjäneseid.

9. Munaalused

Tavaliselt paneme munad laiale taldrikule, kuid soovides anda lauale piduliku välimuse, võime valida tunduvalt originaalsemaid lahendusi.

Kaunistatud mune võib paigutada lauale laotud muru imiteerivale rajale, panna läbipaistvatesse klaasidesse ükshaaval või mitme kaupa või hoopis väikestesse punutud korvidesse heina sisse.

10. Moodsad värvid

Ilmselt on selle kevade-suve kõige moodsam värv lilla. Populaarsed veel heleroosa, taevasinine, pastelne ja samblaroheline, valge, šokolaad ja kollane.

Allikas: K-Rauta