Kui järgid neid 8 nõuannet, rõõmustab äsja ostetud grill sind kaua



LIHA GRILLIMINE
Foto: Sven Arbet

Grillimisel on hulk alaliike: praadimine, küpsetamine, röstimine, broiling, barbecue. Kõigi nende jaoks on eraldi ahjud ja riistad ning kasutada tuleb erinevaid võtteid.

Kellel on oma elamine ja hoovipinda laialt käes, ei pruugi grilli üldse poest osta, vaid võib aeda ehitada kapitaalsema puhkenurga koos suitsuahjuga.

Kuidas aga grilli hoida ja hooldada, et see kaua kestaks?

JÄRGI GRILLI EEST HOOLITSEMISEL NEID NÕUANDEID
  • Mida paksemast materjalist on grilli korpus ja restid, seda kauem peab ta vastu.
  • Pärast igat kasutuskorda tuleb grilli korralikult puhastada, see pikendab kasutusiga.
  • Grilli tuleks panna just vajalik kogus grillsütt, mis jõuab grillimise lõpuks enam-vähem ära põleda.
  • Pooleldipõlenud süsi pole soovitatav grilli jätta, eriti kui grilli korpus on õhukesest plekist.
  • Grilli, mille koldes alles söed hõõguvad, ei tohi veel varju alla viia. Grill peab olema korralikult maha jahtunud ja igati ohutu.
  • Sobiv grillikate kaitseb grilli UV-kiirguse, niiskuse ja tolmu eest.
  • Kõige kauem peavad vastu malmist grillimisrestid ja -plaadid ning kvaliteetsest roostevabast terasest või malmist põletid.
  • Soovitatav on hoida grilli sademete eest varjul ja talvel kuivas kohas.
Allikad: grillid.ee, OÜ Lander, OÜ Grilliguru

Pikemalt ja põhjalikumalt saad erinevat sorti grillahjudest lugeda Maakodu juuninumbrist, kas digivariandist või paberajakirjast, mille leiad ajakirjanduse müügilettidelt.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare