Kuidas aga grilli hoida ja hooldada, et see kaua kestaks?
JÄRGI GRILLI EEST HOOLITSEMISEL NEID NÕUANDEID
  • Mida paksemast materjalist on grilli korpus ja restid, seda kauem peab ta vastu.
  • Pärast igat kasutuskorda tuleb grilli korralikult puhastada, see pikendab kasutusiga.
  • Grilli tuleks panna just vajalik kogus grillsütt, mis jõuab grillimise lõpuks enam-vähem ära põleda.
  • Pooleldipõlenud süsi pole soovitatav grilli jätta, eriti kui grilli korpus on õhukesest plekist.
  • Grilli, mille koldes alles söed hõõguvad, ei tohi veel varju alla viia. Grill peab olema korralikult maha jahtunud ja igati ohutu.
  • Sobiv grillikate kaitseb grilli UV-kiirguse, niiskuse ja tolmu eest.
  • Kõige kauem peavad vastu malmist grillimisrestid ja -plaadid ning kvaliteetsest roostevabast terasest või malmist põletid.
  • Soovitatav on hoida grilli sademete eest varjul ja talvel kuivas kohas.
Allikad: grillid.ee, OÜ Lander, OÜ Grilliguru

Pikemalt ja põhjalikumalt saad erinevat sorti grillahjudest lugeda Maakodu juuninumbrist, kas digivariandist või paberajakirjast, mille leiad ajakirjanduse müügilettidelt.