Osa igatsetu tuleb kergelt meieni, osa aga ka läbi valu ja raskuste. Sõltub sellest, kui palju hirmu me oma igatsusele lisame. Kui kardame, et ei vääri täidlast armastust, aga ometi seda igatseme, siis tuleb see armastus läbi keerdkäikude, kui aga hirmu enese küljest lahti haagime, tuleb üsna sirgelt ja ruttu.

Aprill täidab meie rahakoti, sõna otseses mõttes. Igasugune sissetulek kasvab vähimagi vaevata ja ka siis, kui oleme kindlad, et midagi ei tohiks enam alles olla, leiame ikkagi viieka või kümneka, mille päritolu imestustki tekitab.

Kes raha kuu esimesel poolel mõistlikult panustab, sellele tuleb see topelt tagasi. Ostad paki tilliseemet, saad suvel tilli peenralt rohkem, kui iial oodata oleks osanud. Ostad aprillis vana autologu, putitad üles ja sügisel müüd juba sellise hinnaga, millist oodatagi ei tihanud. Tuleb õige ostja õigel ajal.

Aprilli lõpuga saab täis mitmeaastane periood õppetundidest, mis on näidanud, et kõik siin elus on vajalik ja õige. Aastaid tagasi toimunud sündmused, mis on haiget teinud või segadust külvanud, saavad nüüd meile selgeks ja valutuks. Saame teada, miks keegi midagi ütles või tegi. Miks elu viis meid nende juurest ära, kes olid kallid. Miks meid visati üleöö tundmatusse ja miks vahel peame kaotama ja valu tundma.

Kuu lõpus tunneme terve viimase nädala kõige olnu vajalikkust, rännates mõtetes tagasi, kõike meenutades ja rahunenult kõige vajalikkust adudes.

Mõttes täname olnut, sest see on meist parema, tugevama ja mõistvama inimese vorminud.

Kuu esimestel nädalatel tekitab palju elevust taaskord algav topelt-periood.

Kaks ühesugust kostüümi kontoris, kaks ühesugust autot kõrvuti, kaks täpselt sama kehahoiakuga võhivõõrast teineteise kõrval. Kaks identset situatsiooni järjest, kaks telefonikõnet järjest täpselt sama sisuga jne, jne. See saab olema lõbus ja ergastav periood ning kuna igatsus on läbiv tunne, siis tuleb ka igatsetu sel kuul topelt.

Kes aprillis tunneb, et tahab klaarida vanu asju, mis käärinud sees aastaid, siis nüüd on õige aeg. Lahendus tuleb. Kiirelt ja valutult, kõik loksub paika. Mõni osapool saab oma eluga rahuga edasi minna ja teised jäävad teineteise kõrvale alatiseks.

Seega, kui otsid hingerahu, siis aprillis sa seda ka leiad.


Evelin Liiva on Eestis avanud neli Väikese Ingli nime kandvat poekest, kus müüakse eelkõige kõiksuguseid kivikesi ja neist tehtud ehteid, mis inimesele uskudes jõudu annavad. Lisaks veel lilli ja raamatud, heliplaate, looduslikku kosmeetikat, viirukeid ja muud.

Poe Facebooki lehekülje austajad aga saavad iga kuu eel või alguses Väikeselt Inglilt sõnumi, mis on märksa pikem ja sisukam kui horoskoop ajalehesabas.

Evelini ja Väikese Ingli lugu saate lugeda 2015. aasta detsembrikuu Maakodust.
Evelin Liiva.