Loo oma mugavustsoon

Voodi on kõige tähtsam mööbliese sinu kodus. Kaunista see ilusa ja värskelt pestud voodipesuga, mis on mahedates toonides ja kauni mustriga. Et luua magamistoast mõnus ja puhkamist igati soodustav keskkond, selleks kohenda ka valgustus, temperatuur ja müratase sulle sobivaks. Jahe, pime ja vaikne magamistuba soodustab rahulikumat ja sügavamat und.

Voodipesu hooldus

Pese voodipesu regulaarselt. Kui tihti sa seda teed, on su oma eelistus. Üldiselt soovitatakse voodipesu sellelt mustuse ja tolmu eemaldamiseks pesta igal nädalal.

Kasuta pesemiseks pigem sooja kui kuuma vett, mis võib kangaid kortsutada, ning pese padjapüürid nende värvide kaitseks pahempidi pööratuna. Kui voodipesu nõuab pesemist õrnpesu režiimil, vaata kindlasti enne pesemist hooldusjuhendit.
Hotellituba. Pilt on illustreeriv.

Kuivata pesu tsentrifuugrežiimil vastavalt hooldusjuhendile ja võta kortsumise vältimiseks pesumasinast välja enne täielikku kuivamist.

Et vältida kopituselõhna, tee kindlaks, et voodipesu oleks enne kappipanekut täielikult kuiv. Kui sul on aega, siis ka triigi – triigitud pesu tundub nagu just poest ostetud.

Hoia korralikult kokkuvolditud voodipesu jahedas kuivas kapis või sahtlis. Pealmised pinnad võiksid olla kaetud paberkäterätiga, sest see hoiab neid tvapärasest kollakstõmbumisest. Väldi voodipesu säilitamist plastikkarpides, mis võivad sisaldada niiskust ning soodustada kopituse kasvamist.

Tihe pesemine võib kulutada läbi isegi kõrge kvaliteediga voodipesu. Vaheta voodipesu uue vastu välja, kui näed ilmseid kulumise märke – plekid, narmendavad ääred, tuhmunud värvid jne.

Tervislik ja ilus voodipesu

Alustades pehmete bambuslinadega ja lõpetades luksulike puuvillatekkidega – orgaanilisest- ja muudest naturaalkiududest valmistatud voodipesu valik on viimaste aastatega märkimisväärselt kasvanud. Tänapäeval võid valida just sulle meeldiva voodipesu kümnete värvide, tekstuuride ja lugematute mustrite valikust.

100% puuvill

Kvalteetse, hingava ja pikki aastaid kestva voodipesu saamiseks osta selline, mis on valmistatud täielikult puuvillasest materjalist. Egiptuse puuvillal, mis on kasvatatud viljakas Niiluse orus, on pikk kiud, mis põimitakse tugevaks ja hea absorbeerumisvõimega materjaliks.

Supima, mis on Egiptuse puuvilla Ameerika versioon, on kõige kõrgema kvaliteediga pikakiuline puuvill, mida Ameerika Ühendriikides kasvatatakse.

Pima, mida kasvatatakse peamiselt Edela-Ameerikas, on pikakiuline puuvill, mis on oma nime saanud indiaani hõimu järgi.

Linane

See linataimedelt saadud luksuslik materjal annab mõnusa jaheda tunde suvel ja muutub aastatepikkuse kasutamise jooksul üha pehmemaks.

Linase-puuvillase segumaterjalid on odavamad ja nende eest on ka kergem hoolt kanda kui 100%-lise linasest materjalist voodipesu eest.

Bambus

Kui kaldud magades higistama,peaksid proovima jahedat ja siidist bambusekiust valmistatud voodipesu. Tihti segatakse bambusmaterjal ka kokku orgaanilise puuvillaga. Kiud, mis on valmistatud bambuselehtede purustamisel saadud segust, omavad ka loomulikku bakteriaalset kaitsevõimet.

Orgaaniline puuvill

Puuvillasaak on kasvatatud kahjulikke pestitsiide kasutamata, seega on see ka väga keskkonnasõbralik. Siiski pead siinkohal meeles pidama, et mõnikord on orgaaniliseks märgitud voodipesu värvitud mitteorgaaniliste värvidega.

Loo rõõmus ruum

Magamistoas saab rahulikke neutraalseid üldtoone elavdada üksikute värvilaikudega. Kasuta ruumis koos väheseid värve – see annab sulle vabaduse tuua voodipesu abiga sisse erksamaid toone ja mustreid, muutmata sellega magamistoa rahulikku ja puhkamist soodustavat mugavat ja õdusat üldilmet.

Allikas: Textelle.ee