Miks kass üldse mööblit kraabib ja n-ö küüsi teritab? Esiteks selleks, et märgistada oma territooriumi, jätta sügavad küünejäljed märgatavatesse kohtadesse, et kõik kindlasti näeksid: siin elab tugev loom. Teiseks on see nagu võimlemine – selle käigus treenib kass väga paljusid lihaseid.

Teie diivan kannatab kindlasti vähem, kui paigutate kassi jaoks tuppa mõne kraapimisposti. Niisugust posti saab osta, kuid selle võib ka ise teha. Kõige olulisem on, et see oleks tugev, ei kõiguks ja asuks nähtavas kohas.
Väga hästi kõlbab näiteks hööveldamata pruss, mis on tugevalt põranda või seina külge kinnitatud. Kui hööveldamata puu on teie silmis jube (aga uskuge, kiisu arvab teisiti!), siis võite postile tihedalt köie ümber mässida.

Kraapimiseks sobib ka seinale kinnitatud vana vaibatükk.

Kassi on hõlpsam õiges kohas kraapima harjutada, kui riputate sinna juurde ka tema mänguasju. Et see kõik kiisu jaoks veel meeldivam tunduks, võite posti ja mänguasju ka kassimeelituslõhna sisaldava vedelikuga pritsida – lemmikloomapoes müüakse niisuguseid naistenõgese ekstraktil põhinevaid imevedelikke sisaldavaid pudelikesi.

Oma diivani kaitseks võite mõistagi kasutada ka kassi peletavalt lõhnavaid vedelikke (ka niisugused on lemmikloomapoes müügil), kuid tõtt-öelda lõhnavad need nii jubedalt, et tõenäoliselt peletavad ka teid ennast diivanist väga kaugele.