Uskumatult värvika aialoo peategelasteks on Pille ja Urmas Liivo. Armastusega rajasid nad oma romantiliste terrassidega maja ümber aia, mida piiravad maitsekalt sobitatud kivid ja okaspuuvormid ning kus õitsevad perenaise lemmikvärvides lilled. Pille on lõpetanud Räpina aianduskooli ja käesolevas ajakirjanumbris jagab meiega aiatööde käigus lisandunud tarkusi.

Kolmas romantilise alatooniga lugu on ajakirja jõudnud Kihnust. Tutvustame teile tisler Enno Tšetšinit, kes tänu sellele õpitud ametile on saarel elades õnnelik. Mees tahab puidust taaselustada Kihnu vanu esemeid ning luua uusi kodusaare sümboolikaga meeneid. Meie vaatevälja jäid ka Enno meisterdatud talusildid, mis paljusid talupidajaid kadedaks teevad.

Maakodu toimetus kinkis oma sünnipäeva puhul tänuroosi kauaaegsele kaasautorile Anu Kaurile, kes augustinumbris meie kõigi rõõmuks keskendus tuntud ja tundmatutele sõstardele. Vaatame üle ka kõrgeks kasvavate taimede toestamise ning küüslaugu säilitamise nipid.

Need, kellel tiik maja taga olemas, peaks inspiratsiooni saama just sellest ajakirjanumbrist! Tanel Jaanimäe õpetab, kuidas ehitada oma veekogule ujuvsilda, millel niisama istuda või millelt tiiki hüpata. Juhend näib nii lihtne, et võtab kindlasti ohkama need, kelle koduaias tiiki pole.

Tehnikarubriigist leiate sel korral saatejuhi, näitleja ja Maalehe ajakirjaniku Jüri Aarma kirjutise, milles ta enda kogemusele tuginedes tutvustab edasiliikumist lihtsustavaid elektrijalgrattaid.

Neid kaasmaalasi, kelle ettevõtmisi saadab äriedu, oleme ikka armastanud esile tuua. Sel korral jutustame teile Vintage Chicki poekeste sünnist. Selle äri looja Kadri Vileni koolitustel saab õppida kriidivärvide ja vahaga mööblituunimist ning tema kauplusest saab lisaks romantilisele kodusisustusele ja käsitööna valminud nipsasjakestele osta maailma hullutanud Annie Sloani kriidivärve.

Kuna augustis meelitavad metsad marja- ja seenekorjajaid, tutvustame teile koeri, kes otsivad eksinud inimesi. Seda, kuidas läbi mängu otsimise omandanud piirivalvekoer Poisu oma tööd teeb, on põnev lugeda. Kui metsast õnnelikuna ja marjasaagiga koju olete jõudnud, on hea end kosutada smuutiga. Oma mõnusaid ja maistvaid smuutiretsepte jagab teiega Dagris Punder.

Head lugemist!