Kui toad pühadeks kaunistatud, tasub pöörata pilk aeda ja õuele. Disainer Liivi Leppiku aias on mõnus istuda klaasist aiapaviljonis, seda nii suvel kui talvel. Koos Maakodu toimetusega sättisime selle kauni aiaehitise jõulurüüsse.

Pühade eel tasub teha jalutuskäik metsa. Loodus pakub kõige kauneimaid ehteid – käbisid, oksakesi, sammalt, pohlavarsi, jms. Neist kõigest saate oma koju või õue sättida kauni seade.

Inspiratsiooniks toome teieni neli erinevat lilleseadet. Väliseaded aianduskeskuse Hortese materjalidest tegid Marju Vitkar ja Birgit Püve. Tubased seaded valmistas ja õpetusi jagas Marek Jakobi Leeri lillesalongist.

Hilissügisene või varatalvine aed ei pruugi olla trööstitult raagus ja tumedalt sombune, kirjutab meie aiatoimetaja Marju Vitkar. Härmatis toob talvealgusesse müstikat ja salapära – muudab sünged vormid maaliliseks ja pakub imeilusaid ootamatuid detaile.

Pea iga aiaomanik on kokku puutunud dilemmaga – kas tuua jõulukuusk tuppa või kasvatada aias n-ö püsijõulupuud. Harilik kuusk võib mitmed aastad kanda jõuluu rolli, ent kasvab aastatega hiiglasikuks mürakaks. Aiatoimetaja Jaan Mettik annab põhjaliku ülevaate okaspuusortidest, mis kasvavad hoopis allapoole.

Ka kirjutab Jaan seekordses rubriigis "värvid lillepeenral" vere ja kire värvist – punasest. Millised punased õitsejad annavad tooni meie aias kevadest sügiseni, saate lugeda ajakirjast.

"Minu äri" lugu viib meid seekord väikesesse, veidi kulunud värviga puumajakesse Rakveresse. Headusesse uskuja ja teisi heade sõnumitega turgutav Evelin Liiva on Eestis avanud juba kolm Väikese Ingli nime kandvat poodi, uuel aastal avab ta neljanda. Kuidas vapper naine oma äri rajas ja milline on tema elufilosoofia – sellest kirjutab Maakodu tegevtoimetaja Kristel Kirss.

Mõne aasta eest jõudis Eesti Rahva Muuseumi pärast pikki eksirännakuid kümmekond klaasnegatiivi, millel on jäädvustatud Mulgimaal Hallistes asuva Mikuri talu ehitus. Vabaõhumuuseumi teadusdirektor Heiki Pärdi kirjutab Mikuri talust, mis on sõjaeelse arhitektuuri üks pärle.

Tehnikarubriigis testime aga seekord kirveid. Milline on kirveste Mercedes? Kirveid testis OÜ Aiabutiik T.T. juhataja Toomas Türk, kes lõhkus hea hulga värskelt saetud jalakapakke ning jagas tööriista kohta kommentaare. Tulemused on üllatavad!

Köögitoimetaja Dagris Punder annab häid küpsiste retsepte. Kenasti pakituna saab neid ka jõuluvana kingikotti poetada.

Ilusaid pühadehetki koos Maakoduga!