Vabakutselise teatri- ja filmikunstniku Mare Raidma ja helilooja Toivo Tulevi hubane ja valge köök asub pika ajalooga Luha rehielamus. Kui nad sisse kolisid, oli perenaise kuningriik kitsuke. Sisekujunduse võttis Mare oma südameasjaks. Nüüd on tulemus teie ees - valge, avar ning seal askeldajale igati käepärane. Samas on kohe naabriks armas ümara lauaga nurgake sööjatele ning leso väsinud jalgade puhkamiseks.

Koduloos kirjutame korterist maamajja kolinud noorest perest. Maiken ja Henry Launi kodu Keavas on ehe tõestus sellest, et kui millestki tõsiselt unistada ja ise selle juures hakkaja olla, saavad soovid reaaluseks. Vähe sellest, et selles kodus pole mööblitükki ega seina, kuhu perenaine oma kätt pole külge pannud, suutis ta kõige kõrvalt käima panna ka oma mööblituunimisfirma. Taaskasutusideid, mis silmale rõõmu pakuvad, on selles kodus palju.

Aiahuviliste pilgud juba põlevad. Peagi algab külviaeg. Toome teieni põnevaid uudised seemnete maailmast ning tutvustame uusi tomatisorte.

Lopsakate peenardega ja liigirikka aia, mille taimevalikust oleks paljugi meil õppida, leidsime eelmisel suvel Põhja-Karjalast. Aune ja Mikko Martikaineni aias kasvab selliseid ilutaimi, mis suudavad avamaal talvitudes ellu jääda ka siis, kui külma on kuni 35 kraadi.

Eevi Siibak Tallinna botaanikaaiast tutvustab vaese mehe orhideeks kutsutud epidendrumeid. Oma hüüdnime sai see lilleke eelkõige seetõttu, et häärberites kasvatati uhkemaid, aga need ehtisid vaesema rahva aknalaudu. Kiirekasvulised ja varrele arenevatest tütartaimedest hõlpsasti paljundatavad taimed olid teistest eksootilistest orhideedest paljudele hinna poolest taskukohasemad.

Märts on naiste kuu, kohe on naistepäev ning kuu lõpus paastumaarjapäev. On põhjust rõõmu tunda ning lähedasi hea ja paremaga kostitada.

Maitsvaid roogi valmistas sel korral Kärri Jürisson, kes pakub vanu tuttavaid toite uues võtmes. Kas te mäletate, kui hea tee saab teha vaarikavarrest või teate juba, kui hõrgu prae pikkpoisiga, millele on lisatud hea hulk sellerivarsi, tomatipüreed ja vahtrasiirupit?

Samal ajal kui emad köögis süüa teevad, saavad mudilasedki tainast segada ning hiljem sellest toredaid mänguasju vormida. Käsitöösalong Vaarikas Vahukoorega jagab retsepti ning lelude tegemise ideid.

Lastega koos tegutsemiseks leiate ajakirjast veel ühe toreda idee – kompostihunnikusse rändavast toidukraamist saab nii mõndagi kasvama pista. Kui mitte just uue saagi saamise eesmärgil, siis kas või katsetamiseks. Milliseid taimseid jääke sellises eksperimendis katsetada, tutvustab aiatoimetaja Marju Vitkar.

Head lugemist!