Eesti disaini- ja käsitöömaailmas keeb vilgas elu. Mitte kunagi varem pole käsitöölisi-väikeettevõtjaid olnud nii palju, kui praegu. Juba teada-tuntud tegijate kõrvale lisandub üha uusi tulijaid ja üllatavaid ideid, ning neid tutvustame ka värskes Maakodus.

Palamuse lähedal asuva Tarto talu noorperenaine Tiina Kulli kirg on rahvarõivaste tegemine. Kui nelja lapse ja kodutoimetuste kõrvalt vähegi aega üle jääb, võtab ta ette õmblemise või tikkimise. Tiina on riietanud kogu pere rahvarõivaisse. Tegelikult on tema varamus mitme kihelkonna rahvarõivad ja väikeste mööndustega võiks Tiina panna riidesse kümmekond last või neidu.

Minu äri lugu viib meid Padisele Määra Mäe Meistrikotta. Selle perenaine Eva Raudkivi on imeline naine, kelle käed on lahti igale tööle. Vähe sellest, et ta maalib kordumatuid siidisalle ja voolib savist romantilisi nõusid, ehitas ta koos mehega vahva meistrikoja. Milline näeb välja see omanäoline ateljee, saate näha ajakirjast.

Hea meelega katsetavad aednikud uusi ja huvitavaid sorte, võõrapäraseid salateid ja tavapärasest erineva värvusega köögivilju. Tegelikult tasuks taasavastada ka vanu ja auväärseid, nagu naeris ja kaalikas, ning neile tarbeaias rohkem ruumi planeerida. Miks tasub vanad juurviljad meie koduaeda tuua, kirjutab aiatoimetaja Eneli Niinepuu.

Jagame lugejatele head nippi, kuidas parketialuse materjali sisse külvata seemneid. See on hea moodus pääseda piketeerimisest ja hoida aknalaual ruumi kokku.

Millised toalilled rõõmustavad meid oma õitega talvisel ajal ja millistelt ei tasu pikka eluiga oodata – sellele annab põhjaliku vastuse aiatoimetaja Jaan Mettik.

Maakodu kirjutab ka Eesti aiakujundajast, kelle kunsti said Maakodu lugejad imetleda mullusel Šveitsi reisil. Lisaks kirjutame kihnu maalammastest Muhu saarel, pakume maitsvaid retsepte pidupäevalauale ja õpetame lapsi sõbrapäeva puhuks lauda kaunistama.

Rohkem fotosid ja ideid leiate aga Maakodu digiväljaandest digileht.maakodu.ee.