Sel puhul võtavad nad iseloomulikke poose, häälitsevad ja löövad käpaga, mis sunnib inimese tavaliselt taanduma. Tegelikult näitab selline käitumine hoopis hirmu: kui loomal pole põgenemisteed, siis ründab ta esimesena.

Kui te olete koju võtnud just sellise kassipoja ja tahate teda inimesega harjutada, siis alustage tasapisi. Võimaldage kiisule kodus kohad, kuhu ta saab põgeneda. Kõigepealt proovige talle läheneda toiduga või kasutage mänguasju ning kui ta laseb teil ligemale tulla, tehke seda tasapidi. Vaadake, et kass teid ei kardaks. Pidage meeles, et selline harjutamine kestab pikka aega.

Masendusega seotud

Arvatakse, et kasside masendusel on samad tagamaad mis inimestelgi. Masendusega seotud agressiivsus tekib siis, kui olukord ei vasta ootustele. Näiteks omanik ei ava ust või ka konservi piisavalt kiiresti; inimene lõpetab mängu, aga kass tahab veel mängida.

Masendusel võivad olla ka haiguslikud tagamaad. Seepärast konsulteerige kindlasti loomaarstiga, kui teie kass ei tundu enam endine või ründab teid põhjuseta.

Sellisel juhul on lahenduseks lasta kassil endal kontrollida toitu ja liikumist (nt õue minemist). Kui võimalik, hoolitsege selle eest, et söögikausis oleks alati piisavalt toitu.

 
Ärge laske kiisul mängida oma käte või jalgadega, sobivad spetsiaalsed õng-mänguasjad – nendega käib tegevus omanikust eemal. Mängu lõpetamisel on hea nipp anda süüa.

Kiskjainstinktiga seotud

Kasside puhul võib olla ka selline probleem, et loom hüppab kätte või jalga kinni. Kui inimene karjub või eest ära jookseb, saab miisu hoogu veel juurdegi.

Siis tuleb lõpetada igasugune mängimine. Kui kass teid jälitab, jääge seisma ning ärge tehke mingit häält. Käte ja jalgade ümber on võimalik kanda ka kaitsvaid riideid. Kodus võiks kiisu jaoks olla erinevaid mänguasju, mida mitu korda päevas vahetada.

Agressiivsus inimesega suhtlemisel

Looduses lähenevad kassid tavaliselt teineteisele, saba püsti, siis häälitsevad ja vahetavad pilke. Nad istuvad küll teineteise lähedal, kuid väga vähesed loovad otsese füüsilise kontakti.

Tihti interpreteerivad inimesed sellist käitumist kui kutset füüsiliseks kontaktiks. Aga kui omanik võtab kassi sülle vastu tema tahtmist, siis on see viimasele solvav ja ärritav. Mõni proovib kiisut vägisi kinni hoida, mis on samuti lubamatu.

Kinni peaks pidama kassi loomulikust käitumisest, sest looduses tervitavad need loomad teineteist silma vaadates ja nurrumisega, ilma füüsilise kontaktita. Selline kassi jälgimine võib aidata teil aru saada, millal ta agressiivseks muutub.