Suur elumuutus vajab mitmeid keerulisi otsuseid, head ajastamist ja tagavaraplaani. Kuidas saaks sellisel juhul aidata isiklik kinnisvaramaakler?
MAAKLER AITAB NEIS ASJUS
  • Tegevusplaani koostamine - paar lihtsat nõuannet või sarnases olukorras olnud inimeste kogemused võivad olla suureks abiks.
  • Maakodu müügiprotsess - õige hinna määramine, kinnisvara müügiks ettevalmistamine, vara dokumentatsiooni vastavuse kontrollimine tegeliku olukorraga, ostuhuvilistele esitlemine, tehingu vormistamine, välja kolimise organiseerimine ning vara üleandmine.
  • Asenduspinna leidmine linnas, kuniks kinnisvara müüdud ja uus leitud.
  • Uue kodu valimine ning tehingu vormistamine.

Paljud saavad eelmainituga ise kenasti hakkama. Kinnisvaramaakler on abiks aga kõigile neile, kes pole varem isiklikult kokku puutunud kodu vahetusega või kes väärtustavad aega ning usaldavad müügiprotsessiga seonduvad toimingud oma ala spetsialistidele. Kõige enam tekitavad küsimusi või takistusi näiteks ehitisi puudutavad ehitus- ja kasutusload, riikliku ehitisregistri andmete korrastamine, juurdepääsu servituutide seadmine, pärandi jagamine jne.

Eduka müügi eelduseks on vajadus kinnisvara pildistamiseks ette valmistada, kuulutusi hallata erinevates kinnisvaraportaalides, võtta vastu huvilisi neile sobilikel hetkedel, lisaks paralleelselt peaks leidma asenduspinna mõistliku hinna eest või leidma sobiliku kodu, mis ei osutuks hiljem valeks otsuseks.

Oluline on jõuda iseendaga kokkuleppele, kas on ikka kindel soov kinnisvara müüa ning tähtis elumuutus ette võtta. Seejärel tasub konsulteerida oma maakleriga või võtta ühendust piikonnas aktiivselt tegutseva kinnisvaramaakleriga, kes oskab anda nõu, tunneb hästi kohalikku kinnisvaraturgu ning soovib pühenduda. Hea maakler on pigem konsultant ja usaldusväärne sõber kui pelgalt lipsuga müügimees.
HEA NIPP
Samal ajal kui oma kinnisvara müüd, lase samal maakleril otsida endale uus kodu. Nii on mõlema tehingu kulgemine stressivabam ja kõik osapooled motiveeritumad.

Maakodusid soetatakse kevad-suvisel hooajal, seega on õige aeg plaane tegema hakata. Kui Sinu maakodule on vaja leida uus peremees või otsid endale pesa linnakärast eemal, siis olen Sinu teenistuses ja aitan!