Nii mõnigi naine puhkeb õide just novembris ja ka mõni mees. November üllatab meid oma tavapäratu tagurpidi olekuga. Juhtub asju, mida ootame suvelt, tunneme end tihti lootusrikkalt nagu kevadel ja värve on enamuse kuust meie päevades sama palju kui sügisel.

Ja valgust, seda on tihti sama erksalt kui lumerikka talve südapäeval, kus lumi kiiskab erkvalgelt ja kopsudes on värskuse sõõmu igal sammul.

Novembris jälgige, on kindel muster, et eriti helged ja teistsugused on just need päevad: 1.11, 11.11, 15.11 16.11, 22.11, 24.11 ja 28.11.

Võite siia lisada ka ühe kuupäeva juba oktoobrist, 28.10. Kevadistele sünnipäevalastele on see päev eriliselt magusa maiguga.

Need on päevad, mis on hiljem kellegi kalendris märgitud kui eriti olulised. Kellele tutvumise aastapäev, kellele elu tipphetk, kui ülim unistus on täitunud. Kellelegi täiesti uue alguse päev ja kellelegi pikaajalisest koormast vabanemise päev. Märgiline ja oluline on see kuu igal päeval, aga need kuupäevad on erilised selle sõna kõige tugevamas mõttes.

Need, kel neil päevadel sünnipäev, märkavad kõik sel aastal, kuidas mingi etapp on jäädavalt läbi saamas. Uus, mis algab, tuleb aga juba hoopis vastupidine varasemale. Kõik oleks nagu tagurpidi pööratud.

See, kes enne 90 protsenti ajast töötas ja vaevu 10 protsenti puhkas, teeb nüüd just vastupidi, veendudes, et ka sellise tööpanuse korral saab ilusti ära elatud, sest varem on sedavõrd palju panustatud, et see toidab veel aastaid ja aastakümneid.

Ja nagu juba mainitud, mitte ainult sünnipäevalastele ei ole need kuupäevad võimsad, vaid kõigile, sest paljud meist märgivad need päevad ja selle kuu tervikuna, oma uue elu alguseks.

Ühte asja panen südamele: olge palun novembris liikluses eriti ja eriti ettevaatlikud. Rääkige oma lastele kasvõi igal hommikul, et ettevaatlik ja tähelepanelik tuleb olla.

Sel kuul on mingid päevad, mil tundub, et korraga on inimesed agressiivsed ja kõik joodikud liiklevad sama trassi peal, püüdes iga hinna eest võitjad olla. Usaldage sisetunnet - kui see ütleb, et pole tark sõitu ette võtta, siis nii ongi.

Kui te sõidu ajal tunnete, et peate mingil veidral põhjusel peatuma, kuigi vajadust pole, siis tehke lühike paus lähimas turvalises teeservas või bussipeatuses.

November, olles hingedeaeg, toob sel korral häid uudiseid just sellega, et viib kokku need hingesugulased, kes määratud siin elus suuri asju korda saatma. Sündima hakkavad lähiaastatel nii imelised abielud kui vägevad koostöötegemised.

Need inimesed tunnete te kohe ära, teil on tunne, nagu oleksite vanad sõbrad.

Ja muidugi, nagu hingedeajale kohane, ka sel aastal näeme me nähtamatut, kuuleme kuulmatut ja müstikat jagub igasse päeva. Eriline ja elamusterohke saab see kuu olema kohe kindlasti!


Evelin Liiva on Eestis avanud neli Väikese Ingli nime kandvat poekest, kus müüakse eelkõige kõiksuguseid kivikesi ja neist tehtud ehteid, mis inimesele uskudes jõudu annavad. Lisaks veel lilli ja raamatud, heliplaate, looduslikku kosmeetikat, viirukeid ja muud.

Poe Facebooki lehekülje austajad aga saavad iga kuu eel või alguses Väikeselt Inglilt sõnumi, mis on märksa pikem ja sisukam kui horoskoop ajalehesabas.

Evelini ja Väikese Ingli lugu saate lugeda 2015. aasta detsembrikuu Maakodust.
Evelin Liiva.