Vill on looduslik materjal, millega sünteetilised materjalid väga võistelda ei suuda. Villal on ideaalne kiud selleks, et tekk kestaks pikka aega.

Peale tavalise lambavilla võid oma villateki valmistada ka mõnest muust villasordist. Millisest?

Merinovill – saadakse meriinolammastelt. See on väga pehme ja on tegelikult üks kallimatest villadest. Eriti hästi sobib meriionovill just tekkide valmistamiseks, kuna see säilitab oma pehme välimuse ka pika aja jooksul.

Mohäärvill – saadakse mohäärkitsedelt. Villateki valmistamiseks seda väga tihti ei kasutata, sest mohäärvill ajab sageli naha sügelema. Samal põhjusel ei ole see ka kuigi sobiv materjal rõivaste kudumiseks. Siiski, kui kerge sügelustunne ei häiri, saab mohäärvillast tugeva ja vastupidava teki, mis kestab aastakümneid.

Angooravill – saadakse angooraküülikutelt ja see on ülipehme, tulemuseks ideaalselt pehme villatekk või riietusesemed. Siiski, kui kasutada villateki kudumiseks ainult angooravilla, teeb see teki hinna liiga kalliks, kuna angooravilla näol on tegu väga kalli materjaliga. Küülikud ei ole eriti suured loomad, on vajaliku villakoguse saamiseks vaja ka rohkem vaeva näha.

Kašmiirvill - pärit ainult teatud kindlates piirkondades elavatelt kašmiirvilla tootvatelt kitsedelt. See on ka põhjus, miks seda tüüpi vill on väga kallis.

Alpakavill – saadakse alpakadelt. Alpakavillast valmistatud tekk on viis korda soojem kui lambavillatekk. Samuti on alpakavilla kuid vastupidavad ja hüpoallergiliste omadustega, mis teeb sellest villast paljude allergiliste inimeste esimese eelistuse.

Aga oma villateki valmistamisel on villa valimine ainult esimene samm. Alles seejärel algab tõeliselt lõbus osa, mille puhul saad kõike teha täpselt oma eelistuste kohaselt – sinu villatekk tuleb täpselt nii suur või väike, kui sina seda soovid ning sinu valitud kuju ja disainiga.

Allikas: Textelle.ee