Mullitelk on olemuselt sarnane tavalise telgiga. Erinevus seisneb selles, et see on ümmargune nagu pall ning varustatud elektri jõul töötava ventilatsioonisüsteemiga. Ventilaator puhub telki välisõhku, mis mulli püsti püsi hoiab.

Seetõttu on telki sisenemine ka pisut keerukam protseduur kui tavalise telgi uste vahelt sisse lipsamine. Läbi tuleb minna esikust, mille mõlemas otsas on tõmblukuga suletav uks. Kaks ust korraga ei tohi kunagi avatud olla - siis vajub mull kokku.

Kuna päikselisel päeval võib temperatuur mullitelgi sees üsna kõrgele tõusta (ventilaator puhub telki välisõhku, lisandub ka päikesesoojuse kütteefekt - samamoodi nagu kasvuhoones), siis on seal mõnusam olla just õhtul ja öösel.

Küttesüsteemi olemasolu korral on telgis võimalik ööbida ka külmemal aastaajal.

Ümmargune mullitelk on disainitud ja patenteeritud Prantsusmaal. Sealne algne variant on valmistatud loodusõbralikest materjalidest ning on ümbertöödeldav.

Eestis pakub juba mitmendat aastat võimalust mullitelgis ööbida OÜ Mullihotell. Kel aga umbes 1000-2000 dollarit käepärast ning soov isiklik mullitelk soetada, leiab selle võimaluse internetist kerge vaevaga.