Kõik tehnilised detailid – torustik, vee äravool, ventilatsioon ja muu varustus tuleb paigaldada enne, kui alustad kujundamist. Alles siis, kui nende asjade eest on hoolt kantud, saad alustada disaini planeerimist.

Väikesed vannitoad näevad välja suuremad ja valgusküllasemad, kui sa „laenad“ pisut valgust kõrvalruumidest. Aknaga uks või vannitoaaken annab pisut valgust juurde ilma privaatsust vähendamata. Võid valida ka klaasseina, mille võid teha läbipaistmatuks.

Peeglite ja peegelduste maagia

Klassikaline meetod ruumikuse loomiseks on peeglite sättimine – mitmed erinevate suurustega peeglid loovad optimaalselt suurema ruumi. Valamu ning seina külge kinnitatud tualett suurendavad samuti visuaalselt ruumi. Läikivad heledat tooni pinnad vannitoas aitavad peegeldada valgust paremini kui värvitud sein ja annavad samuti näiliselt suurema ruumi mulje.

Võid vannitoa suurusega mängimiseks kasutada ka värve – heledad ja külmad toonid muudavad ruumi visuaalselt suuremaks ja eredamaks, samas erksad ja soojad toonid toovad seinad visuaalselt lähemale. Kui vannituba on pikk ja kitsas, võid tagumise seina katta plaatidega ning külgseinad katta värviga, siis näeb ruum välja kompaktsem.

Vannituppa sobivad mitmed materjalid, kuid sisekujundust ja värve peaks väikeses vannitoas sobitama väga hoolikalt. Levinud on erinevate mustrite varieerimine ning läikivate ja mattide pindade sobitamine, samuti kasutatakse nii lihvimata kui ka lihvitud pindu või isegi reljeefseid materjale.

Valge on alati moes

Valge ja teised heledad toonid on alati stiilsed, kuid me soovitame vähemalt mõnes kohas kasutada ka mõnda aktsentvärvi. Puit võib olla näiteks selline aktsent. Puit nõuab aga põhjalikumat hooldust. Vannituppa sobivad kõige paremini tiikpuu ja termiline puit. Puitu imiteerivate keraamiliste plaatide või laminatsiooni hooldamine on tunduvalt lihtsam ning neid kasutatakse tihti mitte üksnes põranda, vaid ka seinade ja lae katmiseks.

Keraamiliste plaatide valimisel peaksid sa järgima põhimõtet – suured plaadid suurtele ruumidele ja väikesed plaadid väikestele ruumidele. Vannitoa seinad võib katta tapeediga, et jätta eriti unikaalne tulemus. Sel juhul tuleb kindlasti valida niiskuskindel toode. Mosaiigid ja põrandamustrid on samuti huvitavad – need on taas moodsad, eriti koos halli värviga, mis domineeris mitmeid aastaid sisekujunduses.

Valitud valgustid annavad samuti ruumi juurde, nende efekt väljendub üheskoos peeglitega. Lõppviimistluse annavad ootamatud detailid – eriline valamu, põnev peegliraam või värvilised rätikud. Väikeses ruumis ei tohiks olla aga liiga palju detaile, muidu võivad need jätta hoopis mulje korralagedusest.

Allikas: K-Rauta