Kõik oleneb muidugi eelkõige inimese enda eelistustest ja maitsest, aga üldiselt peetakse vannitubade jaoks parimaks lahenduseks rahulikke ning pehmeid värvikombinatsioone, seda just seinte, plaatide ning põrandate osas. Miks nii?

Asi on selles, et vannituba kipub olemas üsna piiratud pinnaga ja puhas valge, pastelne hall või soe virsikutoon muudavad ruumi visuaalselt suuremaks.

Mööbel võiks sel juhul olla seintega samades värvitoonides – ka see on hea nipp vannitoale avaruse lisamiseks.

Kui sind on aga õnnistatud koduga, kus vannituba oma pindalalt on suurem kui mõne teise inimese elutuba, siis katseta julgelt ka tugevamate värvidega, eriti kui ruumis on hea valgustus või katuseaken.

Väiksemat sorti vannitoa kuningannadele võivad küll tagasihoidlikud heledad toonid esialgu liiga igavad või vanamoodsad tunduda, aga siin tulevad mängu aksessuaarid, millega saab vastavalt tujule vannitoale täiesti teise ilme anda.

Sügisel oranžid vannikardinad ja pruunikarvalised pehmed vaibakomplektid, millele lisavad aktsenti kaneelilõhnalised küünlad, vürtsikas popurrii ja pihlakakobaratest pungil lilleseade; kevadel õhkõrnad rohelised toonid, beežid põrandakatted ning uimastavad kollased nartsissid.

Vali vannituppa erinevas suuruses saunalinasid ja rätikuid, mis võivad olla nii rubiinpunased kui smaragdrohelised – peaasi, et endale meeldiks ja ruumile särtsu lisaks.

Väikeste ja lihtsate vahenditega saad anda vannitoale täiesti uue ilme, muutes selle kas retrohõnguliseks peidupaigaks või urbanistliku suurilmadaami elegantseks buduaariks.

Kodus peab olema mõnus ja selleks ei ole vaja üüratut eelarvet, piisab ka mõnest vaibakesest, hõljuvatest kardinatest, paarist pehmest padjast ning nutikalt paigutatud peeglitest, riiulitest, lilleseadetest ning raamitud piltidest, et anda ruumile uus hingamine ning välimus.

Allikas: Textelle.ee