Tellissein on vaatamisväärsus

Igal tellisel on oma nägu ja olemus ning neist õhkub soojust, turvalisust, lähedust ja usaldust. Tänu jätkuvatele edusammudele tootearenduses on telliseid väga laia värvigamma, mõõtmete ja pinnaviimistlustega. Seetõttu leiab Terca keraamiliste telliste tootevalikust sobiva nii modernse, klassikalise kui ka loodus- või maalähedasema maitse eelistaja.

Vanaaegse välimusega tellisseintega saab tänapäevaste kodude interjööri lisada rustikaalset ja industriaalset boheemlaslikku ja romantilist vintage-stiili. Selleks puhuks pakuvad põnevaid võimalusi Belgias toodetud Terca käsivormitellised, mida on ka tellisplaatide ja nurgaplaatidena.

Nüüdisaegsetel seadmetel valmistatud Terca keraamilised käsivormitellised jätavad vana ja väärika mulje, nagu oleks need vormitud meistri kätega mitmeid sajandeid tagasi. Tulemus on alati huvitav ja omanäoline.

Mõnikord tuleb vana tellissein välja renoveerimise käigus. Enamasti on seina olukord väga hea ning pärast puhastamist on see vaatamisväärsus omaette.

Tellissein sobib kokku minimalistliku ja modernse mööbliga, kuid samas võib sellega luua mõnusaid maakodu stiilis interjööre. Internetist-ajakirjadest tasub koguda põnevaid kujundusvõimalusi ja -ideid ning võimalusel konsulteerida ja teha koostööd sisekujundajatega.

Küttekolle on kodu süda

Elav tuli sinu tellisahjus lisab hubasust ning vabastab stressist. Tellis on vastupidav looduslik, soe ja inimsõbralik materjal. Kamin ja ahi on tähtsad sisustuselemendid. Seetõttu on oluline, kuidas näeb välja kodu südameks valitud küttekolle. Terca keraamiliste telliste tootevalik on nii lai, et erinäolise sisekujunduslahenduse saab luua vastavalt kodu arhitektuurile enda ootusi ja vajadusi arvestades. Lisaks puhta vuugiga küttekolletele saab kasutada ka krohvitud, segukihiga võõbatud, värvitud või plaaditud lahendusi. Lisaks siseseintele, ahjudele, kaminatele, pliitidele ja soemüüridele saab telliseid kasutada ka köögimööbli ning riiulite ehitamiseks. Köökides on telliseid kasutatud ka tööpindade all oleva karkassi ehitamiseks. Aina populaarsemaks muutuvad lesod ehk soojad pingid.
Puuküttel kortermajad Peetri külas, Kareda vallas

Tellistest kolle on keskkonnasõbralik soojusallikas. Lisaks sellele on müüritud tulekoldel head soojust salvestavad omadused, mistõttu püsivad eluruumid kaua soojad ning kütmiseks kuluv energia on minimaalne, mis teeb tellistest müüritud ahju, kamina ja pliidi säästlikuks soojaallikaks.

Pikaajalise traditsiooniga telliskorsten

Tellistest ehitatud küttekolded ja nende korstnad on pikaajalise kasutamise traditsiooniga ja ka Eestis läbi aegade väga populaarsed olnud. Alles hiljaaegu ehitati korstnad eranditult tellistest nagu ka suur osa kaminaid, pliite ja ahjusid. Korstnasüsteemid hakkasid turgu vallutama 1990-ndatel ning kuni 2000. aastateni oli ülemineku kasv suur ja turule lisandus hulgaliselt elementidest koosnevaid korstnaid ja tulekoldeid ning nende valmislahendusi.

Valikute mitmekesisusest hoolimata on tellistest korsten turul oma positsiooni säilitanud. Üha sagedamini on ökoloogilised väärtused ehitajale materjalide valimisel kriteeriumiks kujunemas ja siinkohal õigustab telliskorsten ennast täielikult.

Wienerbergeri Terca keraamilised tellised on läbinisti looduslikud savitooted, mis vastavad kõikidele loodussõbraliku ehituse nõuetele paremini kui ükski teine ehitusmaterjal. Tellis on vastupidav looduslik materjal, soe ning inimsõbralik ning tänu meie tootevalikusse kuuluvate telliste erinevatele värvidele ja pinnaviimistlustele on kujundusvõimalused väga laiad.

Üks telliskorstna eelistest võrreldes moodulkorstnaga on tema suur soojusmahtuvus.

See tähendab seda, et telliskorsten tegutseb ka soojusallikana, mis tänu oma massiivsusele talletab hästi soojust ja annab seda edasi eluruumi. See omakorda võimaldab küttekulude pealt kokku hoida, sest väheneb kütmise sagedus.

Tellistest korsten on tulekindel ja -ohutu, kuna tellised ei põle ning telliste pinnatemperatuur korstna välisseinas ei tõuse ohtlikult kõrgeks. Korstna välispinna temperatuur siseruumis, kus on võimalik kokkupuude inimestega või kergelt süttivate materjalidega, ei tohi tõusta üle
80 °C. Telliskorsten loob hoones parima mikrokliima jaotades ühtlaselt salvestatud sooja.

Telliskorsten on isikupärane ning sobib pea kõikjale. Lisaks erinevat värvi ja kuju puhta vuugiga lahendusele võib telliskorstna välispinna edukalt krohvida, võõbata segukihiga või värvida.