Aastatel 1755-1760 ehitatud Hiiumaal asuvas barokkstiilis Suuremõisa lossis on mõisa ajalugu tutvustav muuseumituba, suveniiride ja raamatute müük. Lisaks kaunile interjöörile ja ajaloole on mõisa peahoone ümbruses võimalik tutvuda Hiiumaa ametikooli iluaia, inglise stiilis pargiga ning erinevate mõisakompleksi kuuluvate kõrvalhoonetega.

Luke mõis

Nõo vallas Tartumaal asuva Luke mõisa park on üks paremini säilinud algse planeeringuga parke Lõuna-Eestis ning on praegu mõisaansambli kõige väärtuslikumaks elemendiks. Imetleda saab nukumajataolist kärnerimaja, kus asub kohvik, infopunkt ja mõisaid tutvustav ekspositsioon.

Sillapää loss

Räpina vallas Põlvamaal asuv Sillapää loss on silmapaistva arhitektuuriansamblina riikliku kaitse all. 19. sajandi keskel rajatud lossi esimesel korrusel asub Räpina koduloo- ja aiandusmuuseum ning Räpina Vabahariduse Ühenduse Räpina Rahvakool. Renoveeritud teisel korrusel tegutseb Räpina Muusikakool. Lossi ümbritseb liigirikas dendropark, milles on üle 600 liigi puid ja põõsaid.

Arkna mõis

Lääne-Virumaal asuva Arkna küla südameks on ajalooline mõis ja seda ümbritsev park. Tasabisi arenevast mõisast on kavas kasvatada tervisele ja heaolule suunatud isemajandav mõis, kus piim, juust, mesi, ravimtaimed, marjad, juur- ja puuviljad on omast käest võtta. Mõisa saab külastada ettetellimisel.

Saare mõis

Läänemaal Noarootsi vallas asuvas Saare mõisahoones asuv muuseum on parun Gustav von Roseni poolt taastatud vana hobusetalli varemetest. Lyckholmi muuseumis saab ülevaate Noarootsi ajaloost, pearõhk on suunatud Eesti Vabariigile aastatel 1918-40. Eksponeeritud on majapidamistarbeid ja tööriistu, mida kasutati tol ajal põllutöödel ja mis rõhutavad head põllumajandusalast koostööd Lyckholmis elavate eestlaste, rootslaste, sakslaste ja soomlaste vahel.