Tea erinevaid madratsite võimalusi

Madratsei on olemas klassikalisest kõvema pealispinnaga mudelitest kõrgtehnoloogiliste mehaaniliselt opereeritavate vooditeni, mis on kontrollitavad puldiga. Tee natuke uurimistööd poodides tavaliselt saadavalolevate variantide seas.

  • Kõvema pealispinnaga madratsid

Need on valmistatud erinevatest materjalidest ja saadaval väga erinevas hinnaklassis. Orgaanilisest või naturaalsest kiududest valmistatud madratsid kipuvad olema veidi kallimad. Sul peaks olema võimalik valida väga kõva, kõva, pehme ja väga pehme madratsi vahel, olenevalt sellest, millisel pinnal soovid või oled harjunud magama.

  • Mäluvahust valmistatud madratsid

Need madratsid on valmistatud materjalist, mis vormub pikali heites sinu kehakuju järgi ning hoiab sama vormi ka sel ajal, kui sa magad. Selline madrats on hea variant inimesele, kes öö jooksul väga palju ei liiguta. Kuna mäluvahust madrats säilitab kehasoojust, on see sulle hea valik, kui kipud magades palju higistama.

  • Kõvaduse reguleerimisega madratsid

Neid madratseid saab muuta kõvemateks või pehmemateks ühe nupulevajutusega. Tavaliselt on sellised madratsid jagatud erinevatesse tsoonidesse - näiteks saab partneri poolt muuta teistsugusele kõvaduse tasemele.

Tootjaeelistus

Vaata ka madratsi brändinime, kuid ära ole liialt eelarvamuslik. Mõnikord on brändimadratsid paremad, aga see ei tähenda, et peaksid tähelepanuta jätma odavamad mitte-brändi madratsid.

Hästituntud nimi ei pruugi automaatselt tähendada kvaliteeti, kuigi tihtipeale on heal mainel siiski ka oma põhjus. Tähtis on madratsit proovida ja välja selgitada, mis tundub just sinu kehale parim.

Vedrude arv

Suurem vedrude arv ei tähenda ilmtingimata kõrgema kvaliteediga madratsit. Sisseehitatud vedrudega madratsitel on sellised vedrud, mis liiguvad korraga.

Iseseisvate vedrudega madratsid on tavaliselt suurema vedrude arvuga ning need on sobivamad kerge unega inimestele – liigutamisel ei liigu kogu voodi väga palju ja teist magajat ei sega,ta kui partner keerab külge.

Tea oma füüsilisi vajadusi

Võta siinkohal arvesse järgmisi faktoreid:

  • Kas magad rohkem külje peal, selili või kõhuli?
  • Mõned madratsid on disainitud selliselt, et need on sobivamad teatud positsioonile.
  • Kas sul on probleeme liikumisega? Mõnede madratsite puhul on valmistamisel silmas peetud just seda, et voodisse minek või sealt tõusmine oleks lihtne.
  • Mõõda ennast ja oma partnerit. Enamus paaride jaoks on tavaline topeltlai madrats piisav. Kui oled pikem kui 183 cm, siis võiksid valida suurema madratsi.

Määra kindlaks oma eelarve

Mõned madratsid võivad maksta sadu eurosid ja teised tunduvalt vähem. Teades enne kauplusse minekut täpselt, kui palju sa oled valmis kulutama, hoiad ära segaduse ja ennetada seda, et sind räägitakse nõusse ostma madratsid, mis sinu hinnaklassi ületab.

Samuti on müügil palju madratsite juurde kuuluvaid erinevaid lisasid, nagu näiteks madratsikatted, dekoratiivpadjad jne, mida sa ehk niiväga ei vaja. Kui peamiseks eesmärgiks on osta uus madrats, mis iseenesest on juba üsna suur investeering, siis saab see väga hästi esilagu hakkama ka ilma igasuguste aksessuaarideta.

Allikas: textelle.ee