Puitplastist terrassilauad sobivad lisaks väliterrassidele ka korrusmajade rõdude põrandatele, kasvuhoonete, tiikide ja basseinide käiguteedele, laste liivakastide äärteks, samuti võib laudadest meisterdada kompostikaste. Hea omadus on ka see, et need on pindudeta, sobides seega hästi terrassidele ja laste mängualadele.

Uue generatsiooni tehnoloogia

Kuna puitplastist terrassilaudade valmistamise tehnoloogia areneb väga kiiresti, on paari viimase aastaga toimunud ka selles vallas revolutsioon – tavapärase puitplastist terrassilaua kõrvale on tekkinud uue generatsiooni toode.

Poola tootja GAMRAT on kasutusele võtnud kahekihilise pressimistehnoloogia, mis tagab nii püsiva värvitooni, toote mõõtmelise stabiilsuse, veetiheduse kui ka suurema paindetugevuse.

Komposiitmaterjalist terrassilauad koosnevad võrdses osas puidufiibrist ja puhtast PVCst. Lisa­ained, mis parandavad toote omadusi, moodustavad koostisest kümme protsenti.

Komposiitpuidust terrassilauad taluvad hõõrdumist, väliseid mehaanilisi jõude, keemilist korrosiooni, muutlikke ilmastikutingimusi, soolvett ja kloori, samuti on vastupidavad seenkahjustustele ja hallitusele. Samuti on kahekihiline puitplastist terrassilaud pleekimiskindel, võrreldes tavalise puitplastist terrassilauaga.

Puhastage laudasid tavaliste majapidamisvahenditega. Parima tulemuse saab siis, kui kasutate survepesurit lauasoonte suunaliselt (maksimaalselt 100 baari). Ärge kasutage puhastusmasinaid ega lahusteid. Puitplastist terrassilauad ei vaja erilist hooldamist, õlitamist ja värvimist, kuid ometi säilitavad kena väljanägemise.

Puitplastil on mitmeid eeliseid

Uue põlvkonna terrassilauad paisuvad ja kahanevad temperatuuri kõikudes umbes kolm korda vähem kui tavalised homogeensed puitplastlauad. Seetõttu ei pea jätma paigalduse ajal laua otste vahele 8–12millimeetriseid vahesid, piisab 3–5 millimeetrist.

Tänu suurele mahustabiilsusele ei teki ka aja jooksul laua otste vahele inetult suuri vahesid. Lauad on sirged, neis pole oksakohti ja pragusid. Terrassilaudade paigaldamisel kasutage kinnitusklambreid, nii ei jää näha kruvisid ega naelu.

GAMRATi terrassilaual on suurem paindetugevus, mis võimaldab laagide sammu 50 cm (tavapärane 30–35 cm).

Komposiitlaudade kummagi poole pind on pikisuunas sooneline, seetõttu voolab vesi terrassilt kiiresti ära. Harjatud lauad vähendavad libisemist ja sobivad viimistluskihiks näiteks treppidele ja platvormidele.

Hea on ka see, et lauad on valmistatud mittesüttivast materjalist, mistõttu sobivad kasutamiseks ka korruselamute rõdudele, katustele ja ühiskondlike hoonete evakuatsiooniterrassidele.

Need terrassilauad on keskkonda säästvad, taaskasutusmärgisega, vastates kõigile vajalikele nõuetele.

Ainulaadne pinnastruktuur jätab puitplastist laudadest täispuidu mulje. Neid on võimalik kasutada paljudel viisidel, olenemata terrassi suurusest või kujust. Mõnusalt soe terrassipind sobib igasse koduaeda.