• Sa ei arvesta sellega, kuidas värv erinevas valguses muutub. Selleks, et õigesti hinnata, tuleb seda teha kohas, mida värvida kavatsed ehk kodus. Vaata ja hinda värvi hommikuvalguses, päevasel ajal ja õhtuhämaruses. Valgusolud muutuvad 12 tunni jooksul oluliselt. Oluline on ka aeg - võiksid värvitud katselappi seinal vaadelda erinevas valguses paari nädala vältel.
  • Sul pole tervet ruumi hõlmavat plaani. Kui kavatsed kogu ruumikujundust muuta, on hea, kui vastav plaan on olemas. Enne mööbli valimist ei ole mõtet seinu värvida. Armud näiteks mereväesinisesse sohvasse, aga seinad on juba punaseks värvitud - mida siis teha? Meeles peab pidama ka seda, et seinavärvi valik on tohutu, kuid mööbli ja kangaste osas on see piiratum. Seetõttu on mõistlik esmalt välja valida kangad, seejärel mööbel ning alles viimaks värvid.
  • Valid liiga heleda värvi. Seinu võib kahtlemata värvida julgelt, kuid ei pea minema intensiivseks.Heleda tooni puhul kaalu kergelt varjutatud tooni valimist, sest kui ruumi kõik seinad on värvitud kiiskavalt heledaks, hakkavad nad üksteist peegeldama.
  • Kõik beežid ei ole ühesugused. Kui valid neutraalse tooni, siis selle muutmine isegi pelgalt 25% võrra muudab asja keerulisemaks.
  • Eira vahel reegleid. On üldtuntud tõde, et väikest ruumi ei maksa värvida liiga tumedaks. Kuid tulemus võib olla ka väga hubane ja kutsuv, sest tumedaks värvitud väikeses ruumis hakkavad nurgad justkui taanduma.
  • Elad värviga, mida sa ei armasta. Loomulikult on juba ülevärvitud seinte uuesti värvimine piinarikas ja vaevanõudev, kuid siiski on see üks odavamaid ja lihtsamaid võimalusi vigade parandamiseks. Kord juba seina kleebitud tapeeti vahetada on hoopis tülikam. Sageli pettutakse, kui seinal näeb värvikaardi järgi valitud toon välja heledam. Vali uus toon veidi tumedam ja värvi seinad üle - tavaliselt see mõjub hästi.

Allikas: Goodhousekeeping.com