Pirukate ja pitsade valmistamiseks läheb loomulikult vaja head ahju, aga soojal suvel ei taha keegi tuba kütta. Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik jagas meiega oma pitsaahju saamise lugu. Ahjumeister Marek Sülla annab huvilistele viis nõuannet, kuidas seesugust suveahju endalegi ehitada.

Kuna kogu saaki ahju ei aja, kogusime ajakirja kaante vahele tegusate perede aidad. Piilusime kolme nendest, et teada saada, mille põnevaga täidetakse need väärikad ehitised tänapäeval. Tuleb tõdeda, et meie inimesed oskavad vanu hooneid korrastada, minevikku, vanavara ja haridust hinnata.

Selleks et oma aiailu säilitada, on mitmeid mooduseid. Üks põnevamaid neist, eriti taimesõbra jaoks, on herbaarium. Tallinna Botaanikaaia herbaariumi kuraator Merlyn Pajur teeb huvilistele taimede kuivatamise ja säilitamise põhitõed selgeks.

Tehnikarubriigist saate teada, kuidas lõhkuda puid ilma kirveta. Ning kui puud lõhutud, on teil aeg osaleda Maakodu ja Fiskarsi fotovõistlusel "Minu eriline puuriit". Nüüd kui tirtsude ja ritsikate koorid täidavad sooja suveõhtu muusikaga, on just paras aeg puuhunnik pilkupüüdvaks aiailuks laduda.

Kui põnev riit valmis, saatke foto võistlusele aadressil Narva mnt 13, 10151 Tallinn või meiliaadressile kristel.kirss@maakodu.ee. Auhinnaks on suurepärane Fiskarsi kirves ja Maakodu aastatellimus.
Rõõmurohket augustit!