Erinevatel värvidel ning mustritel on inimese psüühikale erinev mõju. Samuti on võimalik erinevate värvide-mustrite trikkidega abil visuaalselt väikest tuba suuremaks muuta või vastupidi - suurt tuba väikemaks.

Väikestes tubades on hea kasutada heledate värvidega tapeete, et tuba tunduks avaram. Suured toad saab hubaseks muuta kasutades tumedaid tapeete või suurte detailidega pilte.

Väga populaarsed on suurte lilleõitega, samuti ka korduvate troopiliste loomade ja lindudega tapeedid. Kui lisada näiteks fototapeet kaunist merevaatest ühte seina, muutub muidu igav tuba hetkega huvitavaks. Kaunitel loodusvaadetel on rahustav mõju, mistõttu kasutatakse neid tihti just magamistoas.

Moes on ka geomeetriliste mustritega tapeedid, mis loovad toas minimalistliku interjööri. Mustriga on võimalik nii palju edasi anda, et tihtipeale ei vajagi ruum rohkem dekoratsioone.

Kui ruum on piklik ja kui pikiseintel kasutada tumedaid ning otsaseinal heledaid toone, siis muutub ruum visuaalselt sügavamaks. Kõrgust juurde püstiriibuline tapeet.

Kui on soov elutuppa natuke glamuuri lisada, siis saab selle soovi ellu via kuldsete detailidega tapeediga. Arvestada tuleb ka mööbliga, sest tumedas toas paistab rohkem silma hele mööbel ja vastupidi.

Tapeedigaleriiga saad tutvuda SIIN.

Allikas: Arco Vara