Töölaua valmistamist alustage alusraami detailide väljalõikamisega. Selleks kasutage puitu ristlõikega 70x45 mm, millest lõigake välja neli 70 cm ja neli 170 cm pikkust detaili.
Edasi saagige vahepostid töölaua alumise ja ülemise raami ühendamiseks. Tagumised kolm posti on 210 cm pikad, ulatudes maast varikatuseni, eesmised kolm on 90 cm pikad. Need postid on ühtlasi töölaua jalgadeks.

Seejärel saagige valmis kaheksa vaheprussi pikkusega 70 cm, et ühendada alumine ja ülemine raam. Töölauaks sobib hästi plastiga kaetud 20 mm paksune vineer (180x70 cm). Töölaua sisse saagige kraanikausi ava (410x360 mm).

Järgmisena meisterdage varikatuse raam. Saagige kaks detaili pikkusega 161 cm ja kaks detaili 75 cm nelikantmaterjalist 70x45 mm. Varikatusele vajalikud kaks kaldtuge võiks olla pikkusega 135 cm, mille kaldenurgad saagige paigaldamise käigus.

Edasi pole muud, kui kruvige raamid kokku, valige selleks puidukruvid (90x6 mm). Neid kinnitage (4 tk) igasse liitekohta.

Kruvide alla puurige avad (läbimõõduga 2,5 mm), mis vastavad kruvisüdamiku läbimõõdule. Avade märkimiseks võite valmistada šablooni, nii läheb puurimine sujuvamalt. Kruvimiseks kasutage akudrelli sobiva kruviotsikuga. Et raam õigesti paika saaks, kasutage loodi ja suuremat nurgikut ̶ 90 kraadi.

Kui olete töölaua alumise osa ühendanud, kinnitage kruvidega töötasapind. Kraanikausiava jääb töölaual paremale poole. Ühendamiseks kasutage kuut metallnurgikut.

Järgmiseks võtke ette varikatuse detailid, ühendage need kruvide abil ja kinnitage raam metallnurkadega tagumiste tugipostide külge. Varikatuse raami toestamiseks pange nurgatoed, märkige neile õige kalle ja saagige. Edasi puurige kruviavad ja kinnitage kaldtoed kruvidega.

Kui töökoha raamistik koos töötasapinnaga valmis, on puudu veel tagasein riiulitega ja katusekate. Seejärel tasub töölauale lisada klapplauad, et vajadusel saaks tööpinda pikendada ning ehitada paar vineerkasti töölaua alla.

aedniku töölaud

Kastid valmistage 3mm vineerist, põhja mõõtudeks 30x30 cm ja kõrguseks 70 cm. Kasti küljed ja põhi ühendage seest nurgaliistudega naelte abil. Tagaseina ava (161x116 cm) katke tolliste hööveldatud laudadega, kasutage puidukruvisid (4x40 mm). Laudseina alumine ja ülemine serv katke puitliistudega(20x65 mm, pikkus 170 cm).

Ehitage seinale riiulid. Selleks saagige riiulid tollisest lauast (pikkuseks 1 m) ning kinnitage need seinale metallnurkade ja kruvidega. Vajadusel võite riiuleid rohkem teha.

aedniku töölaud

Seejärel paigaldage katusekate. Selleks sobib laineline läbipaistev plast (200x100 cm).
Plastkate kinnitage katusekruvidega katuseraami külge lainepõhjaga ja piki kallet.

Edasi meisterdage abilauad. Vasakpoolsesse (mõõtudega 60x70 cm) saagige ava läbimõõduga 40 cm. Sinna saate hiljem prügikoti paigutada. Kinnitage abilaud nelja paari hingedega keskmise raami külge ning paigaldage ka hingedel liikuv tugijalg. Samasugune kinnitus lisage ka parempoolsele klapplauale (mõõtmed on 70x70 cm), materjaliks samuti 20mm kattega vineer.
Soovi korral kaunistage töölaud isikupäraste maalingutega.

aedniku töölaud