Kui kodus on vanu valgusteid, mida te enam ei vaja, võite muidugi poeskäigu ka edasi lükata ning vana pirnipesa kasutusele võtta. Taaskasutus on võimalik muidugi juhul, kui vasesulamist klemmid ei ole oksüdeerunud.

Tänapäevaste pirnipesade kasuks räägib kasutusmugavus. Müügile on tulnud pirnipesad, millel on nii all kui ka küljel ava juhtme sisestamiseks.

Küljelt sisestades tähendab see aga juhtme väljumist ülalt ehk kupli alt, mis igaühele ei pruugi meeldida. Samas on see võimalus juhuks, kui juhtme viimine läbi lambijala on raskendatud.

Samuti on ühendusklemmide konstrukstioon on tehtud käepäraseks, nii et juhtmete ühendamine on lihtne. Eelistada tasub uusi juhtmeid, sest nende otsad on kasutamiseks juba ette valmistatud ja õhukese plekiga stantsitud. Pole muud vaeva, kui need ühenduskarbis õigesse auku toppida ja kinnitada.

Juhul kui juhtme otsad meenutavad luuda ehk hoiavad harali, jootke neile kerge tinakord. Jootetina müüakse elektroonikakauplustes. Parim on räbustit sisaldav tinatraat, mis hakkab jootes hästi peale.

Esmalt eemaldage termoselt põhi ning võtke välja termose läikiv sisu.

Võtke välja läikiv sisu

Siis puurige juhtme jaoks termose alaossa auk ning turvake ava teravad plekkservad plastist tüübliga, siis ei saa liikuv juhe kannatada.

Juhtmeauk turvake plastist tüübliga.

Kui termose naturaalne kork alles, on lambitegu palju lihtsam. Just korgi külge, mis istub suudmel nagu valatult, saab kõige paremini kinnitada pirnipesa. Selleks tuleb korgi keskmest auk läbi puurida. Kui korki ei ole, on vaja puidust detail, mis passiks termose suudmega, valmis treida.
Kui kõik vajalikud detailid olemas, paigaldage korgiga ühendatud pirnipesa termose suudmele ning suunake juhe alla. Viige ka vahelülitiga juhe termose alaossa tehtud august läbi.

Paigaldage korgiga ühendatud pirnipesa temoses suudmele.

Selleks et juhe ei hakkaks ühenduskohti tirima, paigaldage vahelülitiga juhtmele pidur. Selle kahe auguga detaili, millest juhtme läbi punute, saate ise teha, näiteks paksust papist või pleksiklaasist.

Selleks, et juhe ei hakkaks ühenduskohti tirima, paigaldage vahelülitiga juhtmele pidur.

Ühendage juhtmed klemmiga ning peitke ühendatud juhe termose kõhtu. Kuna termos on kaalult kerge, tasub ümberkukkumise ennetamiseks panna valgusti kõhtu raskus.

Ühendage juhtmed klemmiga ja peitke see termose kõhtu.

Seejärel keerake põhi tagasi oma kohale.

Kinnitage põhi tagasi oma kohale.

Kui on soovi, võite termose keha interjööriga sobivamaks kujundada. Selleks saab kasutada isekleepuvaid pabereid, kunstnahka, tapeeti või hoopis aerosoolvärvi. Värvidest tasub tutvuda aerosoolvärviga Graniit, mis muudab mis tahes pinna keraamikaks.

Viimaks kinnitage lambivari pirnipesale. Kui keerate oma kohale ka sobiva säästupirni, ongi lauavalgusti kasutamiseks valmis.