Tutvustame põnevamaid nutilahendusi, mida modernsetes vannitubades nautida saab.

Vee säästmine

Inimesed mõtlevad üha enam keskkonnale ning ka tootjad püüdlevad selle poole, et sanitaartehnika aitaks nii energia- kui veekulusid oluliselt vähendada.

Seepärast on vannitubadesse jõudnud tehniliste lahendustega tooted, mis on varustatud energia- ja veesäästufunktsioonidega.

„Näiteks varasemalt vaid avalikes tualettruumides kasutusel olnud kontaktivabad segistid on leidnud tee ka kodudesse,“ sõnas Paju.

Õhuke disain

Massiivsema sanitaartehnika asemele on tulnud õhema disainiga minimalistlikumad WC-potid, vannid ja valamud. Õhulisemat vormi võimaldavad luua uuenduslikud materjalid.

Erilised valguslahendused

Uutes vannitubades võib unustada romantilise õhkkonna loomise küünaldega. Koduse vannitoa saab tõeliseks heaoluoaasiks muuta põnevate valguslahendustega.

Mitmed peeglimudelid ja vannitoakapid on varustatud hämardusfunktsiooniga LED-valgustitega. Samuti aitab eriliselt õdusat meeleolu luua vanni väliskülje alumises servas olev valgusriba.

Kogu vannitoasisustuse valgustugevust saab puldiga reguleerida ja nii luua just hetke meeleolule sobiv õhustik.

Käepidemeteta mööbel

Trendikas vannitoamööbel on käepidemeteta ning kappide uste või sahtlite avamiseks tuleb neile vaid õrnalt vajutada. Mööbli minimalistlik disain võimaldab seega erinevate värvide ja sisekujunduselementide julgemat kasutamist.

Puhastusmugavus

Et vannitoa koristamiseks ei peaks eraldama tunde väärtuslikust vabast ajast, pakuvad erinevad tootjad spetsiaalse pinnatöötlusega sanitaarkeraamikat.

Spetsiaalselt töödeldud pind ei lase mustusel koguneda ning puhastamiseks piisab vaid pehmest lapist ja suurpuhastuse korral mõnest tilgast kodusest äädikast.

Uudsed, puuduva siseservata disainiga WC-potid on veelgi hügieenilisemad. „Sellistel pottidel ei ole mustusel ega bakteritel kuskile koguneda ning see muudab nende puhastamise võimalikuks ka ilma tugevatoimeliste kemikaalideta,“ sõnas Paju.

Tehnika pealetung

Tänu Bluetooth-seadmetele vannitoa peeglites, dušiotsikutes ja vannides on igaühel võimalik luua vannitoast kodune spaa, kus nautida lemmik raadiosaateid või –muusikat.

Mõnedel uusimatel vannidel saab nutitelefoni, laua-, tahvel- ja sülearvutiga Bluetoothi abil ühilduvaid kõlareid kinnitada ka vanni alla. Helisüsteem paneb vee vibratsioonidest lõõgastavalt võnkuma ning mõjub tõeliselt teraapiliselt pärast kiiret päeva.

Lisaks meelelahutusele on tehnika appi tulnud ka WC-pottide funktsionaalsemaks muutmisel. Pesufunktsiooniga WC-pottide prill-lauad avanevad, sulguvad, soojenevad, pesevad ja kuivatavad ning neid funktsioone on võimalik juhtida ka puldiga. Tõelised nutigurmaanid saavad muuta oma elu eriti mugavaks salvestades puldile kuni kolme potikasutaja eelistused.