Aeg-ajalt tasuks aga kiigata ka kohtadesse, mille peale paljud inimesed esimese hooga ei tulegi.

Pesumasina puhastusvahendi sahtel. Pimedus ja niiskus on kaks asja, mida hallitus kasvamiseks vajab. Et hallitusseened pesuvahendi sahtlis kasvama ei hakkaks, hoia sahtel pärast igat pesemiskorda lahti seni, kuni see on kuivanud.

Kortsnad. Roostes korstnamütsid lasevad vihma ja lund läbi, niiskus koguneb tellisepragudesse. Lase kortsnapühkijal vähemalt üks kord aastas korstnapits korralikult ära puhastada.

Aknalaudade alune ja valamukapid. Vahet pole, on see pisut lekkiv toru või aken, aja jooksul tekib sellisesse kohta hallitus. Ning see levib kiiremini kui sa arvata oskad. Aknalaudade aluste ja valamukappide puhastamiseks ava esmalt aknad, pane kätte kummikindad ja ette mask ning harja pinnad hoolikalt kareda harjaga üle. Seejärel sega lahus ühest osast pleegitusvahendist ja kolmest osast soojast veest, kanna see pindadele ja lase mõjuda 15 minutit. Seejärel pese maha. Kuivata hoolikalt, õhuta ruum ja alles siis sulge kapiuksed.

Nõud. Ikka juhtub ju vahel, et paned kappi-sahtlisse ära nõud, mis on veel niisked. Sellega võid aga tekitada ideaalse kasvukoha hallitusseentele, erit kui sa ei kasuta neid nõusid regulaarselt. Kui märkad hallitusetäppe, pühi nõud üle õrnas äädikavees niiskeks kastetud lapiga. Ning järgmisel korral pane panipaika vaid tõesti täiesti kuivad nõud.

Nahast autoistmed. Kui hoiad oma autot niiskes garaažis, on hallituse üheks lemmikkasvukohaks sinu auto istmed. Kontrolli üle garaaži ventilatsioon, ja kui see ei tööta, sea see töökorda või asenda uuega.

Allikas: Countryliving.com