Need peavad edukalt vastu ja on tihti täielikult biolagunevad. Üks bambusest hambahari hoiab enamasti kokku 4 plastikust harja, mis praktiliselt iialgi ei lagune. Selliseid hambaharju saab osta juba kõigist ökopoodidest või tellida internetist ning üldsegi mitte hingehinda makstes.

Kasuta täidetavat veepudelit

Metallist, klaasist ja ka plastikust täidetavate veepudelite kasutamine on kõikjal maailmas hoogu kogumas. See on üks ülimalt tänuväärne tegevus - metallist veepudelit saab kasutada korraliku puhastamise korral praktiliselt igavesti, kuid keskmise kvaliteediga umbes 10 eurot maksev veepudel aitab kokku hoida vähemalt 167 ostetud pudelivee raha ning plastiku!

Kasuta riidest poekotti

Kui kilekotti on mugav alati kaasa võtta ning pisikeseks voltida ning autosse või käekotti mahutada, saab ju sama teha ka riidekotiga? Üks riidekott on aastaid taaskasutatav ja hoiab kokku keskmiselt 170 kilekotti või samaväärse hulga paberikotte!

Osta omale termostass

Paljud inimesed on harjunud omale autosõidule bensiinijaamast maitsva kohvi kaasa võtma. Sellest harjumusest ei pea loobuma, enamikus kohvikutes, kioskites ja bensiinijaamades tervitatakse igati oma keskkonnateadlikke kliente, kes paluvad joogi oma topsi panna või teevad seda juba ise. Selline tegevus hoiab kokku keskmiselt 500 halvastilagunevat kohvitopsi ja nende plastikust kaant.

Hangi omale metallist joogikõrs

Kõlab imelikult? Kuid see pole üldsegi nii! Keskonnateadlikud inimesed kõikjal maailmas kasutavad metallist joogikõrsi, mida saab lisaks kodusele kasutamisele ka kotti panna ja peole kaasa võtta. Pisike vidin on lihtsalt puhastatav nõudepesumasinas ja tihti müüakse neid ka spetsiaalse puhastusharjaga koos. Tasub küsida ökopoest või tellida internetist. Nii jääb äraviskamata umbes 540 plastikust kõrt.

Kasuta riidest käterätikut

Paberrätikuga on nii mugav kõike koristada, käsi pühkida ning see kohe prügikasti lennutada. Kurb on aga see, et enamik paberrätikuid sisaldavad puuvillakiude ja ei ole üldsegi nii lihtsalt lagunevad. Lisaks saastab juba nende tootmine keskkonda. Kasutage riidest köögirätikut, mida saab pesta ja hoiate kokku rohkem kui 7000 rulli paberrätikute jäätmekäitlusesse sattumise!