Vaata kodus ringi ja otsi esemeid, millele saaks kasutusotstarbe leida. Näiteks tünnile.
Suure läbimõõduga puutüvesid ei tasu alati ahjupuudeks lõhkuda. Osav saemees voolib neist välja aiamööbli. Isegi laudlina või puust olla (vt ülemist fotot). Katseta, kuid ära saega töötades ohutust unusta.
Ai
Puidust aiatooli seljatugi ei pea alati olema puust. Kasutada võib ka nööri. Kel nikerdamise peale annet, võib tooli kruvide asemel kokku panna puidust kiilude abil. Meisterdamine nõuab aega, aga tulemus saab uhke.

Puidust aiamööbli kevadine ülevaatus:

  • Aiamööbel tasuks varakult üle vaadata – et siis, kui kevad lõpuks käes, saaks lauad-toolid kohe kasutusele võtta.
  • Lihtsamalt saavad läbi need, kes sügisel aialauad ja -toolid enne varju alla viimist korralikult puhastasid ja vajadusel kaitsevahendiga töötlesid – neil pole nüüd vaja teha muud, kui pisut tolmulappi välgutada.
  • Kellel aga sügisel põhjalikuks puhastamiseks-töötlemiseks aega nappis, peaks seda tingimata nüüd tegema, enne kui mööbel suvekuudeks vihma, tuule ja päikese kätte viia.
  • Puitmööbel, olgu värvitud või õlitatud, tuleks kõigepealt puhtaks pesta: pind vette kastetud käsnaga niisutada ning siis kas pinnatöötlusele vastava puhastusvahendi või lihtsalt sooja seebiveega puhtaks küürida.

Allikas: Õhtuleht