Kõik on maitse asi, eelistatud stiili küsimus ja tõsi, ka eelarve seab pea alati teatud piiranguid. Kodu oma koduks muutmisel ongi kõige olulisem see, et see sulle meeldiks, et seal oleks hea ja mugav olla.

Siiski, enne kui poodi värvi järele tõttad, tee ära kodutöö. Mõtle välja, kuidas ja mida ja kui palju soovid. Selleks, et saaksid värve kombineerida nagu vilunud disainiekspert, on meil sulle üks vihje või pigem kood – 60-30-10. See on värvikasutuse printsiip, mis sisuliselt tähendab seda, et ruumis kasuta 60% ulatuses tooni, mille oled valinud põhitooniks.

Mööbel ja suuremad sisustuselemendid moodustavad 30%. 10% kuulub aga silmapaistvatele detailidele, milleks võivad vabalt olla maalid seintel, toataimed või põneva kuju ning värviga mööblitükid.

Väga erksaid värve nagu punane või oranž ei tasu domineerivaks värviks valida, sest need võivad tekitada ärevust ja stressi. Küll aga võivad nendes tugevates toonides olla praktilist kasutust leidvad kodutarbed, kardinad, kott-toolid, huvitavad valgustid või hoopis mõni muu eriline mööbliese.

Allikas: Textelle.ee