Südamega tehtud asjad ja head suhted on Evelini jaoks väga olulised. "Ma usun headusse. Kui saan haiget, siis mõistan, et sel on põhjus. Mis elus tõesti edasi aitab, on südameheadus ja armastus."

Väikese Ingli poodidest võib osta sõnumiga kaarte ja lilli, poe Facebooki lehekülje austajad aga saavad iga kuu eel sõnumi, mis on märksa pikem ja sisukam kui horoskoop ajalehesabas (vt allpool).

Evelini ja Väikese Ingli lugu saate aga lugeda detsembrikuu Maakodust.


Detsember: tuleb palju uut ja ehedat, ilusat ja väärikat

Meie novembri teise poole tegemised mõjutavad ja loovad järgnevat kuud. Saad seda, mida välja annad, on ütlemine, ja selliselt meie aasta ka lõpeb.

Kõik, mida oleme aasta viimastel kuudel välja andnud, eriti aga viimastel nädalatel, seda me ka vastu saame. Raske töö saab väärilise tasu.

Peresuhete hoidmine ka kõige tuulisematel aegadel saab magusa preemia. Kes on kahe eest pingutanud, saab ka kahe eest tasu.

Paljud teist on ehk märganud viimasel ajal, et näiteks kirju tuleb meilikasti topelt, sama numbrit näete järjest, kella märkate sageli ühesuguste numbritega jne. Kõik käib justkui kahekaupa, topelt.

Tasapisi hakkabki kõike topelt tulemagi, seega tasub pingutada kõige otsesemas mõttes.

Novembri viimasel nädalal oleme me omadega nii läbi, et tahaks teki üle pea tõmmata ja öelda, et meid ei ole kodus, kuni jõuludeni, rääkige kellegi teisega.

Aga miski ei aita, tuleb ikka meiega rääkida, arutada, läbi viia. Kes vähegi leiab endas jõudu, et kõik korrektselt ära teha, saab suurema jõulukingi, kui unistadagi oskab.

Maagilist ja seletamatut liigub meie ümber aina rohkem ja peagi saabuvas detsembris ongi selle kõige kulminatsioon.

Me kogeme sõna otseses mõttes jõuluimesid, päris tõsiselt. Me näeme, tunneme ja kogeme nii palju sellist, mida on kas raske seletada või siis suisa võimatu.

Kõik kogetu jätab meisse sügava jälje, headuse jälje. Miski meie sees muutub sel kuul igaveseks. Kui me novembris n-ö korrastasime sahtleid ja rookisime vana välja, siis detsembris, kui on plats puhas, saab uus asemele tulla.

Olgu siis selleks uued suunad, uued inimesed, uued kohad ja kogemused. Palju uut tuleb asemele ja see kõik on juba palju ehedam, ilusam ja väärikam.

Kes on äsja lõpetanud suhte, millest on mõru maik suus, siis tuleb uus, ja oi kui magus, asemele.

Sama on tööde-tegemistega. Kui siiani oli mingitel töödel kibe maik juures ja tuli kõvasti vaeva näha, siis detsembris muutub asi magusaks.

Kogu aasta on ennekõike püüdnud meile headust ja isetust õpetada, ja seda, et armastuseta ei kasva suurt miski. Taim, mis saab aeg-ajalt möödaminnes tilga vett ja sutsu päikest, küll ei sure, aga ei ela ka, kiratseb. Seda on lõppev aasta meile ka näidata püüdnud: hoolitse enda eest, kasta ja anna päikest, armastust ja hoolivust.

Ja kui oleme enese eest hoolitsema õppinud, on meil hea olla, oleme tasakaalus ja kiirgame välja rahulolu. See omakorda aga teeb pai meie kõrval olijale, meie rahulolu tekitab temaski rahulolutunnet ja nii see kõik edasi kasvabki. Headus sünnitab headust.

Kas kõik ongi detsembris nii roosiline, tekib küsimus? Ja tegelikult ongi. Rabatud ja pingutatud on aasta otsa ikka nii palju, et millalgi peab saama ka puhata, end välja lülitada ja lihtsalt sohval vedeleda.

Enamus, kes oma tasakaalu leidnud, muidugi sohval vedeleda ei taha, vaid suur kogus uut energiat kipub hoopis väljundit leidma ja nii sünnivadki veel aasta lõpul paljud uued ja edukad tegemised ja suhted. Kui kokku saavad kaks tasakaalus osapoolt ja tahavad koos midagi head teha, saab ju tulemuski olla ainult ja ainult hea.

Aasta viimastel nädalatel loodud suhted on edukad ja pikaealised, neil on värskuse ja puhtuse maik juures.

Mis muud, kui pingutage novembri lõpul, kuis jaksate, see on vaeva väärt ja nautige aasta viimasel kuul seda, kuhu olete jõudnud.

Proovige sel kuul palve jõudu. Kui tunnete, et vajate abi, siis lihtsalt paluge abi. Kas kõva häälega või mõttes, ei ole vahet. Pole ka vahet, keda te palute. Lihtsalt uskuge palve jõusse!