Tõsi, oktoobris on valgust vähe ja seda enam tuleb meil endasse uskuda.

Kujutlege väikest last, kes õpib kõndima, ta nii väga tahab end jalule ajada ja minna. Ta ei karda, ta ihkab liikuda ja minna. Kõike katsuda ja näha.

Samamoodi on oktoobris meie unistuste ja soovidega. Me alles õpime oma unistustele ja ideedele jalgu alla saama, aga uskuge, nad õpivad kõndima. Iga päevaga aina paremini ja kiiremini. Iga unistus ja idee omas tempos, omas kohas ja mis peamine- õiges kohas.

Olgu teie soovid kui pöörased tahes, need teostuvad - omal ajal ja omas kohas, oluline vaid see, et nüüd sel sügisel nad „kõndima õpetate“, ehk teisisõnu usute endasse!

Sel sügisel toimub palju pöördelisi muutusi. Mingis mõttes on oktoober kui üks pikk kaduneljapäev.

Kõik, mis määratud lõppema, lõppeb igaveseks ja see, mis sünnib, kestab ka igavesti ja kui mitte igavesti, siis meie enda eluea kohe kindlasti.

Kes oktoobris enda sees puhastust ja inventuuri teeb, sellel see ka kestab, kes aga vastupidi puhastamata jätab, selle mustus ka kestma jääb.

Meie sisemine mustus on lihtne - nagu koristamata tuba. Tolmurullid riivavad silma, ilus just olla ei ole ja raske on hingata, aga elada saab.

Kes oktoobris oma sisemise toa puhtaks teeb, selle hinges valitseb puhtus pikka aega. Oktoobris loodud puhtus kestab, tal on eluiga.

Seega, kes on ihanud oma ellu suuremat muutust, siis nüüd, oktoobris on õige aeg teha pöördelisi muutusi- rada on vaba ja ergutajaid/toetajaid raja äärde jätkub.

Kaduneljapäeva kohta öeldakse, et sel päeval alustatud suhe kestab ja õnnetähe all sündinud ja sel päeval lõpetatud suhe saab läbi igaveseks. Seega olge oma suhteasjades targad. Hooletult õhku visatud süüdistus võib viia millegi lõppemiseni, mida te tegelikult lõpetada ei taha. Oktoobris poolikuid lahendusi ei ole ega tule. Kõik või mitte midagi on sel kuul igapäevane nähtus.

Isegi raha ei saa kulutada natukene, osta tuleb kõige eest. Hea on see, et ostud on sel juhul ka palju väärt. Oktobris paigatutud raha on tark raha ja oskab kasvada.

Kes sel kuul otsustab investeerida, olgu see siis materiaalne ost, teadmiste omandamine või hinge harimine- ära tasub see end kuhjaga.

Hingest rääkides, siis see kipub meil oktoobris sees värisema. See on justkui tunne pärast kurnavat haigust, kui me oleme terveks saanud, aga ikka veel nõrgad ja natukene justkui tudiseme, ja see saadab meid terve oktoobri. Ka neil, kes pole mingit haigust ega traumat selja taga, me lihtsalt oleme hingelt haprad sel kuul ja seda enam on oluline uskuda endasse ja oma unistustesse.


Evelin Liiva on Eestis avanud neli Väikese Ingli nime kandvat poekest, kus müüakse eelkõige kõiksuguseid kivikesi ja neist tehtud ehteid, mis inimesele uskudes jõudu annavad. Lisaks veel lilli ja raamatud, heliplaate, looduslikku kosmeetikat, viirukeid ja muud.

Poe Facebooki lehekülje austajad aga saavad iga kuu eel või alguses Väikeselt Inglilt sõnumi, mis on märksa pikem ja sisukam kui horoskoop ajalehesabas.

Evelini ja Väikese Ingli lugu saate lugeda 2015. aasta detsembrikuu Maakodust.