Evelini ja Väikese Ingli lugu saate aga lugeda 2015. aasta detsembrikuu Maakodust.


Väikese Ingli sõnum veebruarikuuks

Miks see kõik nii keeruline peab olema, küsime me endamisi terve veebruari.

See ei tähenda, et kuu tuleb raske või vaevaline, seda kohe kindlasti mitte, aga iga pisimgi ja lihtne asi on sel kuul keeruline.

Lihtsate igapäevaste tööülesannete tegemine on nii kõva pusimine, et paneb ohkama, maha istuma ja jälle otsast alustama.

Inimsuhetes on sama lugu. Teineteisest saab mööda rääkida nii lihtsate lausetega, et enne ei usukski, kui see endal käes.

Üks ütleb, et näe, valge tuvi lendab ja teine imestab kõrval, et kuidas saab valge asemel halli näha. Tema kuulis, et hall tuvi lendab. Ja nii see vaidlus algab…

Kõige selle juures on meeldiv aga see, et vaidlused ja jagelemised pööravad lõpus naljaks ja kuigi ühtsele arvamusele ei jõutagi tihti, siis nalja teeb olukorra koomilisus enamusele.

Veebruaris saavad lahenduse pikka aega lahenduseta olnud teemad. Pikad kohtuvaidlused, aastatepikkused peretülid, lahenduseta õhus rippuvad armulood.

Kõik, mis pikalt veninud on, asetub selle lühikese kuu jooksul omale kohale.

Pikaajaliste üksikute ellu tuleb teine inimene. Pikalt tööd otsinu leiab selle hea ja õige koha. Pikalt haigust põdenu saab viimaks kergenduse.

Veebruaris toimub meie ühiskonnas mingis mõttes nagu verevahetus. Värske veri tuleb peale igal pool. Meedia hakkab kajastama täiesti uute ja värskete inimeste tegemisi. Fookusesse satuvad täiesti teistmoodi teemad kui seni, läbi uue vaatenurga ja elufilosoofia.

Poliitikas hakkab samuti tasapisi värsket verd peale tulema. Vanad tegijad taanduvad ja uued tegijad leiavad vajaliku enesekindluse.

Need, kes seni liig agressiivsed olnud, leebuvad ja need, kes seni liig tagasihoidlikud olnud, leiavad end rambivalgusest ja tunnevad end seal suurepäraselt.

Nii, nagu terve 2016. aasta on läbiv joon armastus, on seda oluline meeles pidada ka veebruaris. Kuu on küll lühike, aga kui armastusega oma tegemisi ei taha teha, siis venivad mured pikemaks kui see lühike kuu.

Veebruaris peab mõttes hoidma väga olulist mustrit elus - nii nagu päevale järgneb alati öö ja päikesele on alati lisaks vihma vaja, peab ka meie elus olema erinevaid päevi, erinevaid seiku ja kogemusi.

Kui sel kuu kipub mõni päev olema selline, kus edasiliikumine tundub keeruline olema, siis võtkegi seda kui puhkepausi aega. Sirutage end mõnusalt välja, hingake ja nautige vaikust. Ärge tormake sel päeval läbi raskuste tähtede poole, vaid oodake ära kergem päev.

Päevavalges selge ilmaga on kergem liikuda kui öösel vihmasajus. Samamoodi on veebruaris meie tegemistega - oodake edasiliikumiseks ära selge ilmaga ilus päev. Mida värskemana ja puhanumana te liigute, seda võidukam olete.

Kõigel siin elus on alati põhjus ja raskused tulevad meie ellu just selleks, et õpetada: sa saad alati valida, millist teed pidi edasi liigud. Kui praegune rada on muutunud konarlikuks ja taob varbaid veriseks, tuleb valida uus tee.

Meile on alati olemas kõik võimalused, me peame vaid julgema uue tee valida.

Loodan, et jaanuar üllatas teid meeldivaimal moel, sest veebruar toob üllatusi topelt!

Nautige väikeseid hetki ja õigeid sõnu, mida kuulete. Hetked on väärtuslikud ja sõnad siirad.
Evelin Liiva.