Lutsepa sõnul sündis pärandehituse nõustajate võrgustik olukorras, kus huvi ehitusalase nõustamisteenuse vastu kasvab järjest, kuid seni nappis võimalusi viia kokku abivajajat ja aitajat.

Pärandehituse nõustajate võrgustik plaanib koostööd ka vastutustundlike renoveerimisettevõtjatega, et muuta vanade hoonete taastamise keerulist ning aeganõudvat protsessi majaomanike jaoks sujuvamaks ja kvaliteetsemaks. Esialgu on pärandehituse meistrite rubriik kodulehel veel tagasihoidlik, kuid andmed täienevad pidevalt.

Kui majaomanikul on huvi vana maja taastamine ise ette võtta, aga oskusi napib, siis tasub silm peal hoida ka pärandehituse koolituskalendril. Kodulehele on koondatud kõikide võrgustiku partnerite poolt korraldatavad koolitused, mida saab näha nii kalendri kujul kui ka Eestimaa kaardile paigutatuna.

Kodulehelt leiab ka vajalikku lugemist – nii juhendmaterjale, artikleid kui ka raamatuid.

Võrgustiku asutajateks on Eesti Vabaõhumuuseumi maaarhitektuuri keskus ja MTÜ Vanaajamaja koostöös ligi kümne partneriga, selle
käivitamist toetavadkKultuuriministeerium ja siseministeerium koos Kodanikuühiskonna Sihtkapitaliga.

Võrgustik on alati huvitatud ka majaomanike ja kasutajate tagasisidest. Võtke nendega julgelt ühendust: Karl Kallastu, karl@evm.ee ja telefon +372 514 4774.