Siis ei teadnud Tiina ja tema pere, et sellest vanast aidast saab pikk teekond, arenemise ja kokkukasvamise lugu, iseenda leidmise, üdini sümboleid täis kannatuste ja rõõmude lugu. Kui Tiina aidahoonet kolist puhtaks kraamis, koorus selle alt uskumatu vaatepilt. Milline üllatus vanal aidal Tiina jaoks varuks oli, saate lugeda juulikuu Maakodust.

Aavikuemanda kollektsioonaia perenaine Eve Piibeleht on rajanud vanasse talukohta imelise aia, mis toob siia uudistajaid ka välismaalt. Kauni iluaia loomine on olnud justkui aastatepikkune teraapia, mis aitas tal võitu saada raskest haigusest. Loo vaprast naisest ja pildigalerii tema imelisest aiast leiate samuti ajakirjast.

Päikeseenergia on teema, mille üle seltskonnas vaieldakse tuliselt või siis ei räägita sellest üldse. Mõlemal juhul põhjusel, et ühest vastust – kas, kuhu ja millist süsteemi tasub paigaldada – lihtsalt ei ole. “Kohtades, kuhu elektriliinid ei ulatu ja tavavõrguga liitumine on kallis, ongi päikeseenergia kõige mõistlikum lahendus,” leiab ka päikesepaneele tootva Solarest OÜ juhataja Taavi Klaos. Milliseid lahendusi hetkel pakutakse ja kui palju need maksavad, sellest lugege Maakodust.

Iga aednik unistab, et tema aed oleks lopsakas ja taimed kenasti edeneksid. Kui te hakkate oma aeda plaanima haljastust, rajama või uuendama istutusalasid, tuleb arvestada aia mullatüübiga. Üks on kindel – aednik võib peenardel ja istutusaladel mulda parandada, kuid oma aia mullatüüpi muuta ei saa. Sestap valib nutikas aednik oma aeda taimed mullatüübi järgi. Toome teieni põhjaliku ülevaate, milline taim millises mullas edeneb.

Estonian Gardens MTÜ juht ja aiablogi pidaja Evely Ustav rajas oma koduaeda valge peenra. „Minu 30ruutmeetrises peenras kasvab nüüdseks kokku 40 liiki ja sorti valgeid püsikuid, katsetanud olen ma selles peenras umbes 60 eri taime.” Kuidas sellise peenra rajamine tegelikkuses välja kukkus, milliseid taimi tasub peenrasse tuua ja millistega tekib probleeme – sellest kirjutab ta juulikuu Maakodus.

Veel saate Maakodust lugeda:

TEEME ISE: