Maakodu käis külas Ulvar ja Kirsti Kaubil, kes on loonud oma kätega imearmsa ja romantilise kodu, milles on Astrid Lindgreni kirjeldatud Bullerby küla talude hõngu. Kaubide kodus kõneleb maitsekus, äärmiselt hea stiilitunnetus ja suur isetegemise rõõm. See viimane on võimalik ainult tänu sellele, et nii pereisal-kui emal on kuldsed käed - pole tööd, mida nad teha ei oskaks.

Ojamäe talu Ida-Virumaal asub aga paigas, kus suvel kimbutavad merelt tulevad tormituuled ja talvel sisemaalt lumepilved. Talu perenaine Kaarin Oras on vaatamata keerulistele ilmaoludele leidnud aastatega loodusega ühise keele ehk kohandanud elamise nii, et kodus oleks mugav olla iga ilmaga. Näiteks on verandal, suvetoal ja varjualusel, kus pesu kuivatatakse katus peal. Nii pole muret, et ootamatu vihm rikuks laste mänguhoo või suvepeo. Lisaks on perel armastus kivide vastu, neid on pere ise korjanud ja maja sees kui väljas kasutanud.

Maakodu jõudis käia ka Saaremaa tipus, värskelt renoveeritud Sõrve tuletornilinnakus. Aastaid lagunenuna seisnud hooned on saanud uue ja modernse ilme, säärele on ehitatud isegi oma simmanimaja.

Meie aiatoimetaja Jaan Mettik kirjutab oma külaskäigust Rootsi ühte maheaeda, mida selle omanikud väetavad…kividega! Kuidas kivijahu kasutada ja mis asi see üldse on, saab lugeda värskest Maakodu numbrist.

Avaldame ka galerii Maakodu ja Vunderi kaupluste korraldatud postkastide kaunistamise võistluse parimatest töödest. Lisaks õpetame, kuidas ehitada turbapeenart ja kuidas katta talveks roose. Tallinna teeninduskooli õppejõud näitab, kuidas kirev sügis sama värviliselt ka taldrikule jõuaks.

Oktoobrikuuga algas aga Maakodu tellimiskampaania, mille peaauhind on tasuta aiareis Marokosse. Maakodu ajakirja jaoks koostas reisifirma Germalo ainulaadse lugejareisi, milles saavad osaleda kõik need, kel 13. jaanuariks 2014 on sõlmitud kas otsekorraldusleping või vormistatud aastane Maakodu tellimus. Üks õnnelik võitja pääseb reisile tasuta. Kes oma õnne sedavõrd ei usalda, võivad end reisile registreerida, helistades Maakodu toimetuse telefonil 6613370.