Eesti kauneimaks maakoduks pärjas žürii Lalli Tooma mahetalu Muhumaal. Soomlased Liina Kahila ja Jukka Turunen ostsid nelja aasta eest Muhu saarele maja, hakkasid pidama mahetalu ja pakuvad ühtlasi ka majutusteenust. Kõik toiduks vajalik kasvatatakse oma aias. Neil on suur aiamaa, viljapuud ja koduloomad: jänesed, kanad, rannaniitu hooldavad lambad ja hobused. Tõsi, viimased on laenatud naabritelt. Lalli Tooma talu sai ka kauneima köögi auhinna.

Kauneim suvekodu asub Hara lahe ääres. Tarmo ja Anna-Maria Pihli modernne merevaatega suvekodu on nõukaaegne militaarehitis, mis kuulus allveelaevade demagnetiseerimise baasi juurde. Nende mereäärne kodu on minimalistlik, lihtne ja avar. Hoone ehitati ümber aastatel 2013–2014. aastal, projekti autoriks on Andri Kirsima. Sellest ajast on kogu maja arhitektuurne lahendus suunatud merele ehk vaadete nautimisele, mis peaks puhastama mõtted argipäevamuredest.

Pilkupüüdvaim aed asub Tartumaal Luunja vallas Sirgu külas. Kindluse talu võlu peitub tugevas perekonnas, ent siin on ka ergas külaelu. Lia ja Toomas Raati peres kasvab kolm poega, kellest kaks on juba pesast välja lennanud. Kindluse talu aed pakub pererahvale igal aastal avastamisrõõmu ja tegutsemislusti.

Kauneima välipuhkeala tiitli sai seekord Vigala jõe kaldal asuv veski. Leiutajavaimuga Reemet Kasekampil tuli idee ehitada maja kütmiseks tuulik. Tuulik on ehitatud nii, et 11 minutiga teeb see täistiiru. Hetkel on veski kasutusel külaliste öömajana, kuid tulevikus loodab peremees siiski ka teostada algse idee – ehitada tuulikule tiivad ja panna see energiat tootma.

Kõige nägusama mängumaja tiitel läks seekord Saaremaale. Karala külas on Ene ja Tiit Piipuu ehitanud kuuele lapselapsele laeva, mis asub vaiadel ning mille kabiinist näeb otse merele. Selles laevukeses ei armasta aega veeta üksnes pere pesamunad, vaid see on romantiline pelgupaik ka täiskasvanutele.

Lapsesõbralikuma kodu tiitli sai Sillaotsa talu Harjumaal Maidlas. Aavo ja Ene Mitt on vanemad ja vanavanemad, kes on loonud oma aeda lastele vahvaid mänguvõimalusi.

Eripreemia parima sisustuslahenduse eest pälvis Koidu talu Matsirannas Pärnumaal. Selle omanik Monika Hale naasis koos tütrega Suurbritanniast Eestisse ja ostis talu, milles ta plaanib aastaringselt elama hakata ning oma stuudio luua. ja teostus, mitte rahakoti suurus.