Eeliseid võrreldes teiste küttesüsteemidega võib seejuures välja tuua mitmeid.

Näiteks elektri-, ahju- või radiaatorküttega on raske ruumides ühtlaselt soojust jaotada ja temperatuurikõikumised võivad olla väga suured. Seda eriti pliitide, ahjude ja kaminate puhul.

Vesipõrandaküttega aga on võimalik tagada elamispinnal ühtlasem, paljude küttespetsialistide arvates isegi peaaegu ideaalne soojajaotus.

Mugavuse seisukohalt võib vesipõrandakütet pidada kõige loomulikumaks süsteemiks ruumide soojendamisel.

Väiksem energiakulu

Kuna põrandakütte puhul on küttepind suurem kui elektri- või keskkütteradiaatoritel, tekib elamiseks kõlbulik toatemperatuur väiksema energiakuluga.

Energiasääst tekib ka sellest, et vesipõrandakütte juures kasutatakse innovaatilisi temperatuuri seadistuse viise, millega tagatakse inimesele sobiva soojusega põranda pinnatemperatuur.

Kõik see omakorda avaldub väiksemate summadena kommunaalarvetel.

Hea tervisele

Vesipõrandaküttel on teiste küttesüsteemide ees eeliseid ka tervise seisukohalt. Kõige silmnähtavam eelis on see, et märjaks saanud põrandad kuivavad kiiresti, mis omakorda välistab hallituse või ebameeldivate lõhnade teket.

Põrand küttekehana on sõltuvalt pererahva hoolsusest reeglina ka hästi puhastatud ja seega koguneb ning lendub eluruumides vähem tolmu kui radiaatoritega küttesüsteemi korral.

Vesipõrandaküttega praktiliselt puudub tolmukandev õhuringlus ruumis seinast seina. Seega sobib vesipõrandaküttega korter paremini ka allergikutele.


Vesipõrandakütte eelised:

  • Saab kombineerida erinevate kütteallikatega
  • Küttekulud on võrreldes teiste küttesüsteemidega madalamad
  • Mugav ja loomulik
  • Ühtlane temperatuur kogu põrandapinna ulatuses
  • Puhtus, puudub tolmu lendlemine ruumides
  • Küttekeha ei ole näha, ega sega sisekujundust

Allikas: Arco Vara