Välimuselt maalähedane kahekorruseline hoone pakub siiski mitmeid kaasaegseid mugavusi: sooja vett toodavad päikesepaneelid, tualettee ja kraanikausse kaunistavad värvikirevad mosaiigid, eraldatud on salongid ja magamisruumid, töötab täisfunktsionaalne köök. Loomulikult on köögilaud ning muu mööbel valmistatud savist. Kööki kaunistavad õlleklaasid on tehtud kasutatud klaasist ning valgustid vanametallist.

Octavio Mendoza on enamuse oma karjäärist kulutanud elamute, ärihoonete ja kirikute disainimisele. Savimaja, mille kallal alustas ta tööd 14 aastat tagasi, peab ta oma elu projektiks. Eesmärgiks on näidata, kuidas pinnasest saab elamiskõlbulik arhitektuurne lahendus, mis luuakse käsitsi ning vaid looduslikest materjalidest.Seega - Casa Terracotas pole grammigi tsementi ega terast.

"Mõelge niiviisi: üksildastes paikades, mida leidub üle kogu maakera igal pool, on pinnas sedatüüpi hoonete ehitamiseks ideaalne. Selline lahendus võib anda kodud miljonitele peredele," selgitab Mendoza.

Casa Terracota on siiski unikaalne, väljendades nii Mendoza arhitektuurilisi kui kunstialaseid püüdlusi. Samas julgustab see tema sõnul kunstnikke, arhitekte, disainereid ja käsitöölisi kasutama alternatiivseid lahendusi ning looduslikke elemente - vesi, tuli, õhk ja maa.

Mendoza elab igapäevaselt lähedalasuvas külas, kuid veedab suurema osa oma ajast siiski Casa Terracottas, töötades savist mööbli ja muu majapidamiskraami kallal.

Maja uksed on lahti ka külastajatele. Selles omapäi ringivaatamine maksab 3.50 USA dollarit.

Allikas: Odditycentral.com