Millisesse ruumi kardinaid vajad?

Kui tuppa paistab palju päiksevalgust, siis soovitavad sisustuseksperdid vältida liiga tugevaid värvitoone – kardinad võivad kiiresti pleekida ning siis tuleb nad taas välja vahetada.

Milline on akna mõõt?

Sisekujundajad ütlevad, et kui riputada kardinad aknast veidi kõrgemale, lisab see visuaalselt ruumile kõrgust. Mõtle ka sellele, kas tahad, et kardinate äär rulluks põrandale, lõppeks aknalaua kohal või hoopis korralikult ning sümmeetriliselt mõni sentimeeter enne põrandat – igaühe maitse on erinev ning see, mis on paslik magamistuppa, võib köögis hoopis kummalisena mõjuda.

Kuidas kardinaid hooldada?

Võib olla väga tüütu suuri kangamassiive keemilisse puhastusse tarida, samas ei kannata mõni materjal pesumasinat välja. Kardinaid valides tasub silmas pidada, et kuigi samet ja siid on luksuslik lisand igasse elutuppa, võib nende korrashoidmine pikapeale üsna tülikaks muutuda.

Samas on nii samet kui siid ilus ja klassikaline valik, mõlemad materjalid on ka hea viis ruumis õige temperatuuri tagamiseks (eriti kasulik külmal ja talvisel ajal). Kunstmaterjal aga muudab elu lihtsaks ning hindki on enamasti taskukohasem.

Mustrid ja värvid

See on muidugi väga individuaalne ja igaühe enda eelistustest lähtuv, aga rusikareegliks peetakse mustrilise mööbli kombineerimist tagasihoidlike ühevärviliste kardinatega ning vastupidi – kui mööbel on minimalistlik, siis on erksad ja julged kardinad vägagi sobiv valik.

Kassid, koerad, papagoid

Mõtle kindlasti ka sellele, et kardinatel võib mõne pereliikme jaoks olla hoopistükkis teine funktsioon kui algselt plaanitud. Kreemikasse siidi on ju jube mõnus šokolaadist musi pühkida ja kui kassionul sinu padja peal põõnamisest isu täis saab, siis on maast laeni rippuv kallis kangas just see koht, mille peal oma oskuslikke ronimisvõtteid demonstreerida. Parem karta, kui pärast poole ööni kardinaid nõeluda, nagu ütleb Lõuna-Eesti vanasõna.

Allikas: Textelle.ee