Siinkohal mõned näpunäited, kuidas saate anda oma koerale võimaluse olla hea koer.

Koeral peab olema kindel territoorium, mida valvata – koduõu või korter. Las iga koer valvab oma majapidamist, pole tarvis hoida silma peal tervel külal. Kontrollige, et teie koera valvepiirkond oleks kindlalt piiritletud, olgu piiritõmbajaks kas uks, tara, kett või elektrooniline kaelarihmasüsteem.
Koeral peab olema piisavalt tegevust ja võimalus oma instinkte rahuldada, siis jäävad pahandused tulemata. Käige koeraga jalutamas või mängige temaga niisama, kui pikad jalutuskäigud kõne alla ei tule.

Kõik koerad on õppimisvõimelised. Ja koeraomanikud üldiselt ka. Õppige, kuidas õpetada oma koerale selgeks lihtsamad käsud: istu, seisa, siia, lama. Ja asuge praktiseerima. Kui endas kahtlete ega tea, millest alustada, otsige koeratreenerilt abi.

Kui koeraga küla vahel või linnatänaval jalutate, pange ta alati rihma otsa. Sedaviisi on parem nii teile, talle kui teistele. Kui juhtub, et koerad omavahel purelema lähevad, ja elu on näidanud, et lähevad, peate suutma oma koera kaitsta. Tal on õigus seda teilt oodata, sest olete ju teie karja juht. Rünnaku pooleli jätmist ei saa alati nõuda ka koolitatud koeralt, sel hetkel on tema instinkt rünnata „nii üleval", et ta lihtsalt ei kuule käsklusi. Rihm on teile oma koera kaitsmisel lisaks häälega antud käsklustele lisavõimalus.

Koer ei pea taluma kõiki võõraid koeri – nemad pole tema karja liikmed. Aga ta peab olema nende vastu viisakas ja karja juhi ehk siis teie kontrolli all niiviisi, et ei lähe võõra koeraga üldse tutvust tegemagi. Ka teie ei lähe ju tänaval iga inimest tervitama. Miks peaks seda tegema teie koer?
Oma koera sotsialiseerimiseks valige vaid kontrollitult mitteagressiivsed koerad. Ärge laske tal iga ringi jooksva koera juurde minna. Püüdke, et teie oleksite talle tähtsam kui vastutulev koer. Tekitage maiuse või mänguga refleks, et ta teise koera nägemise puhul jookseks teie juurde, mitte vastassuunas. Kui koer on teie juurde tulnud, on teil võimalus ise otsustada, kas lasete tal tutvust tegema minna või mitte.