Rikkalik loodus ja põnev kultuur

Looduslikult mahuvad sellesse kuningriiki ookeaniäärsed lõputud liivarannad, kuumavad kõrbeluited, varjulised palmioaasid ning enam kui 4000 m kõrgused mäed, mille külgedel kasvavad seedrimetsad.

Kultuuriliselt on Maroko sama põnev. Siin on aegade jooksul tegutsenud kartaagolased, berberid, roomlased, araablased, portugallased, hispaanlased ja prantslased ning nad kõik on seda riiki veidi mõjutanud. Õnneks positiivselt, sest enamiku ajast on Maroko olnud iseseisev ja seetõttu on marokolased saanud neist kultuuridest üle võtta just seda, mis meeldib ja sobib.

Oma reisi jooksul näeme enamikku Maroko olulistest vaatamisväärsustest ning külastame kõiki tähtsamaid keskusi alates suurimast linnast Casablancast ja moodsast pealinnast Rabatist kuni ajaloolise pealinna Fesi ja muinasjutulise Marrake-chini. Loodetavasti ootab meid ka väike rannapuhkus Atlandi ookeani äärses kuurortlinnas Agadiris.

Näeme ka Maroko erakordselt mitmekesist loodust. Sõidame Atlase mägedesse imetlema tõelisi seedreid, neid, mis laulusalmi kohaselt meie maal ei kasva ja käime kõrbes Merzouga düünidel. Teravaid elamusi peaks pakkuma Todra jõe kanjon.

Kaunid aiad ja kultuurikümblus

Meie reisi marsruudile jääb ka Aafrika külmapoolus Ifrane, kus mõõdeti 1935. aasta talvel mandri teadaolevalt madalaim temperatuur –35 °C. Õnneks on ilm aprilliks sealgi tublisti soojenenud ning miinuskraade pole karta tarvis.

Loomulikult külastame ka põnevaid ajaloolisi vaatamisväärsusi ning kauneid aedu. Millised sihtpunktid meid täpselt ees ootavad, me esialgu veel ei ütle, kuid karta seda, et reis igavamaks muutub, pole tarvis. Programmi koostamisel on meile abiks reisifirma Germalo ja meie Sri Lanka reisi suurepärane giid Raivo Haab.

Üks meie tellijaist, kel on tuleva aasta 13. jaanuariks Maakodu aastatellimus või otsekorraldusleping, saab reisile fortuuna õnneliku käe abil. Need, kes oma õnne sedavõrd ei usalda, võivad end reisile registreerida kas Maakodu toimetuse telefonil 661 3370 või e-posti aadressil kadri.jakobson@maakodu.ee.