Aiast avanevad ilusad vaated Võhandu jõele ja liivakivipaljanditele. Jõe äärde, kus asub ka lõkkekoht koos varjualusega, viib maakividest trepp. Jõekäärus saavad soovijad (ka matkajad) telkida või piknikku pidada. Kõige järsematel jõepervedel on säilitatud looduslik taimestik. Siin kasvavad sinililled, võsaülased, kollased ülased, lõokannused, nurmenukud, piibelehed, metspiprad ja palju metsmaasikaid.

Vaatamisväärsus on ka aias asuv küttepuudest puukuhi, milles on peaaegu 40m³ puid. Lippidest aiaga piiratud ala on krundil kokku umbes 4000m². Kõrguste vahe erinevates krundi osades on kuni 12m.

Aias ilutsevad kiviktaimlad, mida on praeguseks kokku ligi 400m². Kiviktaimlad on rajatud endise kruusakarjääri looduslikele kallakutele, mille kõrguste vahe on ca 4m.

Lisaks on loodusesse sobiva vabakäelise joonena maja ja külavahetee vahele rajatud 400m² istutusala ning sauna taga asub poolvarjus 22m² rodopeenar. Taksoneid on aias 700 ringis (koos looduses olevate taimedega), lisaks veel ka sibullilled. Taimed on valitud üldjuhul nii, et need sobiksid keskkonda ja pinnasesse. Siiski on aias ka mõned külmaõrnad taimed, et katsetada nende vastupidavust Lõuna-Eesti kliimas.

Ajakirja Maakodu ja sisustusportaali moodnekodu.ee ühine fotovõistlus “MEIE KODU 2018” toimub perioodil 1. aprill — 30. september 2018. Kandideerijate registreerimine lõpeb 20. septembril 2018. Erandina lõpeb kandideerimine kauneima aia kategoorias 20. augustil 2018.

Võistlusel saab osaleda üheksas kategoorias — saada pildid oma moodsast kodust, maakodust, elutoast, vannitoast, magamistoast, köögist, lastetoast, aiast või terrassist. Auhinnafond on kokku 9150 eurot. Võistluse peaauhinnad (KAUNEIM MAAKODU 2018 ja KAUNEIM MOODNE KODU 2018) on välja pannud Baltimaade suurim kodu- ja aianduskeskus Gardest. Kummakski peaauhinnaks on Gardesti 2000 eurone kinkekaart.

Otse osalema pääseb SIIT ja võistlusest loe lähemalt SIIT.