9 maitsvat toorsalatit punapeedist

 (7)

Peedi toorsalat
Peedi toorsalat

Punapeedi head ja tervist toetavad ning turgutavad omadused säilivad eriti hästi just kuumtöötlemata kujul.

Tervislik toore peedi salat

100 g toorest riivitud peeti, 1 tl kanget sinepit, 1 tl taimeõli, 1 sl suhkrut ja veidi soola.
Segage koostisained hoolega läbi ja tõstke salat pooleks tunniks külmikusse. Soovi korral pressige salatisse ka üks küüslauguküüs. Salat sobib eriti hästi maksa-, liha- ja hakklihatoitude kõrvale.

Peedisalat hapu keedisega

300 g peeti, 5 sl pohla-, jõhvika-, pihlaka-, kukerpuu-, lodjapuu- või sõstrakeedist ja 1 sl õli.
Riivige kooritud peet peeneks ning segage õli ja keedisega. Kõik peedisalatid on paremad, kui tõstate need u poleks tunniks külmikusse tõmbama.

Värske kapsa, peedi ja mädarõika salat

400 g kapsast, 200 g toorest peeti, 40–50 g mädarõigast, maitseks soola ja suhkrut, kastmeks 100 g maitsestamata jogurtit.
Lõigake kapsas laastudeks, puistake peene soolaga üle ja tampige puunuiaga kergelt läbi. Riivige juurde puhastatud peet ja mädarõigas. Segage hoolikalt ja maitsestage.

Peedi ja punase peakapsa salat

100 g toorest riivitud peeti, 200 g peeneks lõigatud ja kergelt läbi tambitud kapsast, 2 sl taimeõli, 1 sl punast veiniäädikat, 1 tl musta seesami seemneid, 1 sl suhkrut, maitseks veidi soola. Seesaniseemned võite asendada köömnete või purustatud kadakamarjadega, mis sobivad eriti hästui just toore peediga.
Soovi korral võite selle salati koostisainetele juurde segada ka veidi leotatud rosinaid.

Seotud lood:

Peedi-hapukapsasalat

200 g toorest peeti, 200 g hapukapsast, 2 õuna, ½ kl mahla, 1–2 sl õli, 2 küüslauguküünt, 1 kuhjaga tl köömneid ja maitseks soola ning veidi suhkrut. Koorige toores peet ja riivige peene riiviga. Lõigake õunad kuubikuteks ja hapukapsas väheke peenemaks. Peenestege küüslauguküüned pressiga.
Segage kokku ja maitsestage.

Peedi-hapukurgisalat

100 g toorest riivitud peeti, 100 g peeneks lõigatud tugevamat hapukurki, 1 sl õli, 1 kuhjaga sl peeneks riivitud mädarõigast, 1 tl suhkrut ja noaotsaga soola.
Segage kõik kokku ja pange salat külmikusse maitsestuma.

Loe veel

Peedisalat musta rõikaga

300 g peeti, 100 g musta rõigast, 1 sl suhkrut või mett, 2–3 sl haput mahla (ebaküdoonia), 1 tl köömneid (võib ka mustköömet või musta seesamit).
Peet riivige peenelt, must rõigas jämedalt. Segage ja maitsestage.

Kaks peedi-õunasalatit

Peedi-õunasalat


2 peeti, 2–3 õuna, ½ sidrunit ja 1–2 tl suhkrut.
Peedid riivige peenelt, õunad jämedalt, segage ning lisage suhkur ja sidrunimahl.

6–8 dl toorest riivitud peeti, 1 suur riivitud õun, 2 sl külmpressitud oliivi- vm taimeõli, 2 sl õunamahla, soola, pipart, hakitud peterselli.
Segage, valage üle õli-mahlakastmega ja maitsestage.
Kui teile meeldivad köömned ja kadakamarjad, siis täiendage nendega julgesti kõigi peedisalatite maitset.

Telli kohe ajakiri Maakodu ja võida imeline reis suvisesse Peterburgi! Loosis kaks reisi!
Tellima!

 

 

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare