Ahjusoojad küpsetised teevad kõledal talvepäeval olemise soojaks

Pajaleib

Kui vanadele ja äraproovitud retseptidele vaheldust soovite, siis kuhjaga uusi ideid leiab Ajakirjade Kirjastuse vastilmunud raamatust “Leivad ja leivahõrgutised”. 73 retsepti autor on Soome toidublogija Kati Jaakonen.

1/3

Suitsulõhesaiakesed

Tainas

  • 3 dl vett
  • 25 g presspärmi
  • 1–2 tl soola
  • 1 tl siirupit
  • u 7 dl nisujahu
  • 1 dl õli

Täidis

  • 200 g ürditoorjuustu
  • 100 g toorsuitsulõhet
  • 1 muna

Lahustage pärm käesoojas vees. Lisage sool, siirup ja jahu osade kaupa. Lõpuks sõtkuge juurde õli. Laske tainal soojas rätiku all kahekordseks kerkida. Sõtkuge tainast õhumullid välja ja veeretage rulliks. Jagage rull 12 võrdseks osaks ja vormige pallideks. Suruge klaasiga tainapalli keskele süvend.

Suitsulõhesaiakesed

Valmistage täidis, segades selleks täidiseained omavahel puulusika või mikseriga. Jagage täidis süvenditesse ja määrige tainaservad munaga. Küpsetage 225kraadises ahjus keskmisel siinil umbes 15 minutit.

Pestoboston

  • 5 dl vett
  • 25 g presspärmi
  • ½ tl soola
  • 1 dl kaerakliisid
  • ¾ dl õli
  • u 10 dl nisujahu

Täidis

  • 100 g rohelist pestot
  • 100–150 g riivjuustu

Peale

  • 1 muna
  • seedermänniseemneid või pistaatsiapähkleid

Soojendage vedelik käesoojaks ning lahustage selles pärm ja sool. Lisage kaerakliid, õli ja jahu osade kaupa. Laske soojas kohas rätiku all umbes pool tundi kerkida. Sõtkuge tainast õhumullid välja. Rullige tainas jahuga ülepuistatud tööpinnal ristkülikukujuliselt lahti. Määrige pesto tainale ja puistake peale riivjuustu. Keerake tainas tihedalt rulli ja lõigake ühesuurusteks laiemateks viiludeks.

Pestoboston

Asetage viilud rasvainega määritud 24–26 cm koogivormi sisse nii, et lõikepind on üleval. Määrige munaga ja puistake peale seedermänniseemneid või pistaatsiapähkleid. Küpsetage 225kraadises ahjus keskmisel siinil 30–40 minutit.

1/3
 

Konkursil "Eesti kauneim maakodu 2017" osalemiseks täida järgnevad väljad:

Kontaktid:

Maakodu


Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare